Ingen Norran på fredag – distributionen inställd

Tidningstjänst ställer in all distribution natten mot fredag på grund av snöoväder. SMHI har gått ut med en klass 2-varning om upp emot 35 cm snö och hårda vindar som kan ge kraftig drivbildning.
Tidningstjänst ställer in all distribution natten mot fredag på grund av snöoväder. SMHI har gått ut med en klass 2-varning om upp emot 35 cm snö och hårda vindar som kan ge kraftig drivbildning.

Skellefteå 21 januari 2021 21:58

Snöoväder med kraftig drivbildning ställer återigen till det för Tidningstjänst AB, som nu beslutat att ställa in all distribution av morgontidningar i Västerbotten natten mot fredag. Det innebär att samtliga Norrans läsare i länet blir utan tidning. Istället hänvisas de till E-tidningen, som hittas här eller via appen "E-tidning Norran".

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Västerbotten och Tidningstjänsts regionchef Fredrik Lindfors meddelade redan på torsdagseftermiddagen att det troligen skulle bli problem med utdelningen. Då var ambitionen att ändå försöka dela ut tidningen där det gick. På torsdagskvällen kom dock beskedet att utdelningen ställs in helt i hela Västerbotten, då tidningsbudens säkerhet inte kan garanteras.

Även i Norrbotten är det stora problem. Svensk hemleverans som delar ut tidningarna där meddelar att utdelningen är inställd i Piteå, Älvsbyn, Kalix, Arvidsjaur, Arjeplog och stora delar av Luleå, Boden och Haparanda..

Vid det senaste kraftiga snöovädret den 12 januari ställdes också distributionen in i stora delar av Norrland. Denna gång säger SMHI:s prognos att upp mot 35 cm snö kan förväntas falla i Västerbottens kustland fram till fredag morgon. Det finns också risk att ovädret fortsätter även under helgen. 

Kunder som drabbats av den inställda utdelningen på fredag behöver inte själva felanmäla utebliven Norran. Fredagens tidning delas ut i efterhand, tillsammans med lördagstidningen, om vädret då tillåter.

– Vi på Norran beklagar förstås det inträffade, men vi har respekt för Tidningstjänsts beslut. Vi hoppas på allmänhetens förståelse för den svåra situationen för tidningsbuden med ytterst dålig framkomlighet på vägarna och insnöade postlådor, säger Norrans redaktionschef Helena Strömbro Ershag.

– E-tidningen kommer dock ut som vanligt och den har alla tidningsprenumeranter tillgång till. Självklart håller vi även norran.se uppdaterad med senaste nytt om ovädret och vilka konsekvenser det får.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa