Uppe på Solbacken är det fullt upp med det sista förberedelserna inför Godisgigantens öppning på fredag.
– Det har flutit på bra, det brukar alltid bli lite hektiskt precis innan öppning, säger Pontus Hiitti, delägare i kedjan.
Godis packas upp och fylls på i lådorna. Inför öppningen har man beställt in sex ton godis.
– Det kanske blev lite overkill men man vill hellre vara på säkra sidan.
Lokalen på 310 kvadrat har byggts om en hel del för att bli till en godisbutik.
– Vi har byggt upp en kassadel, lagt nytt golv, gjort om inredningen. Vi lägger mycket vikt på upplevelsen i butiken.
Plats i butiken finns nu också för 300 godissorter. Pontus Hiittii ser fram emot öppningen.
– Man lär sig alltid något nytt när man öppnar en butik.
Rekryteringen av personal är klar. I helgen kommer sju personer jobba i butiken.
– Sen får vi se lite vilken nivå vi landar på. Saker kan gå fort.
Skelleftebon Nathalie Lindeborg kommer vara butikschef.
– Det känns jätteroligt, jag är väldigt förväntansfull. Det kommer bli utmanande men det känns som jag har koll på läget, säger hon.
Hon har varit egenföretagare tidigare, och efter att ha kört lastbil ett tag är hon nu tillbaka och jobbar i en butiksmiljö.
– Kundbemötande är kul och en godisbutik måste ju slå det mesta.
Med sig i butiken kommer hon ha Ester Granskär.
– Det känns superkul. Vi är taggade inför i morgon.
Godisgiganten har haft en tävling där den bästa godissorten har kronats. Vinnaren blev surkola napparna.
– Man fick nominera sin favorit och sen röstade folk om vinnaren. En annan som placerade högt upp var center, säger Hiitti.
Vid 12 kommer dörrarna öppnas på fredag. Men det brukar vara under lördagar som det är mest tryck i godisbutikerna, säger Hiitti.
– Det är då alla barnfamiljer kommer in och handlar. På fredagar brukar det mest vara folk som svänger förbi efter jobbet.
Kedjans övriga butiker finns i Umeå och Lycksele. Förväntningarna på Skellefteå är höga, säger han.
– Sen vet man aldrig hur det kommer bli. På fredag blir det lite utdelning av goodiebags och extra erbjudanden här. Vi börjar med att göra ett bra jobb här och sen får vi se vad nästa steg blir, säger Hiitti.