Hotell i Skellefteå kan vinna tre kulinariska priser

The Wood Hotel by Elite är nominerade i tre olika kategorier till utmärkelsen Culinary Hotel Awards. Här hyllas gastronomiska upplevelser på svenska hotell.
– Särskilt roligt är det att ha blivit nominerade för ”bär i stället för apelsin”, säger hotellchef David Åberg.

Wood Hotel kan vinna tre gastronomiska priser.

Wood Hotel kan vinna tre gastronomiska priser.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skellefteå2025-02-11 01:00

Nyheten i korthet

  • The Wood Hotel i Skellefteå är nominerat till tre priser vid Culinary Hotel Awards, en utmärkelse som hyllar gastronomiska upplevelser på svenska hotell.
  • Hotellet är nominerat för Green Award för sitt fokus på växtbaserade livsmedel, samt Innovation Award för sitt initiativ ”bär i stället för apelsin”.
  • Carina Brydling på Wood Hotel är även nominerad för Food & Beverage Manager Award för sitt inspirerande ledarskap. Priserna tillkännages den 10 mars.

Culinary Hotel Awards arrangeras av tidskriften Restaurangvärlden  och priserna delas ut i flera kategorier. Vinnarna tillkännages på en gala på Berns i Stockholm den 10 mars

Den ena utmärkelsen som The Wood Hotel är nominerad till är Green Award. Här belönas hotell som har ett genuint intresse för att öka andelen växtbaserade livsmedel på menyn och kommunicera detta till både medarbetare och gäster.

undefined
Carina Brydling kan bli Årets Food & Beverage Manager.

De är också nominerade i kategorin Innovation Award för initiativet ”bär i stället för apelsin”. Denna utmärkelse belönar hotell som visar exceptionell kreativitet och nytänkande inom gastronomi som bidrar till att höja mat- och dryckesupplevelsen för gästerna. Vad The Wood Hotels koncept handlar om är en frukostbuffé med en mängd lokala och säsongsbetonade ingredienser. Och apelsinerna är utbytta mot lokala bär som blåbär, hallon och lingon.

Carina Brydling på Wood Hotel är nominerad i kategorin Food & Beverage Manager Award. Detta pris fokuserar på ledare som inspirerar och utvecklar både medarbetare och matlagning. Hon har genom åren skrivit flera kokböcker, tävlat i kocklandslaget samt varit med i ”Kockarnas kamp” i TV4.

undefined
"Att få tre nomineringar i Culinary Hotel Awards är ett bevis på den passion, inspiration och omtanke våra medarbetare lägger på att skapa gastronomiska upplevelser i toppklass", säger David Åberg.

– Att få tre nomineringar i Culinary Hotel Awards är ett bevis på den passion, inspiration och omtanke våra medarbetare lägger på att skapa gastronomiska upplevelser i toppklass, säger David Åberg, platschef på The Wood Hotel by Elite i ett pressmeddelande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!