Culinary Hotel Awards arrangeras av tidskriften Restaurangvärlden och priserna delas ut i flera kategorier. Vinnarna tillkännages på en gala på Berns i Stockholm den 10 mars
Den ena utmärkelsen som The Wood Hotel är nominerad till är Green Award. Här belönas hotell som har ett genuint intresse för att öka andelen växtbaserade livsmedel på menyn och kommunicera detta till både medarbetare och gäster.
De är också nominerade i kategorin Innovation Award för initiativet ”bär i stället för apelsin”. Denna utmärkelse belönar hotell som visar exceptionell kreativitet och nytänkande inom gastronomi som bidrar till att höja mat- och dryckesupplevelsen för gästerna. Vad The Wood Hotels koncept handlar om är en frukostbuffé med en mängd lokala och säsongsbetonade ingredienser. Och apelsinerna är utbytta mot lokala bär som blåbär, hallon och lingon.
Carina Brydling på Wood Hotel är nominerad i kategorin Food & Beverage Manager Award. Detta pris fokuserar på ledare som inspirerar och utvecklar både medarbetare och matlagning. Hon har genom åren skrivit flera kokböcker, tävlat i kocklandslaget samt varit med i ”Kockarnas kamp” i TV4.
– Att få tre nomineringar i Culinary Hotel Awards är ett bevis på den passion, inspiration och omtanke våra medarbetare lägger på att skapa gastronomiska upplevelser i toppklass, säger David Åberg, platschef på The Wood Hotel by Elite i ett pressmeddelande.