Ett av rummen i Ica Kvantum på Prästbordet är täckt i plast. Rummet är fyllt med verktyg, maskiner och spotlightljus. Arbetet pågår för fullt med att göra om rummet till Icas nya restaurang, Icanders. Restaurangen ska ha runt 60 sittplatser inuti byggnaden och lika många på uteserveringen. Planen är att Icanders ska öppna i slutet av april.
– Vi ska servera modern husmanskost. Många klassiska rätter fast med en ny touch, berättar Sofia Nordlund och fortsätter.
– Sedan ska vi ha ett kafferi med färskt fika från vårt eget bageri. Vi ska såklart ha bryggkaffe men även finkaffe.
Alltså cappuccino och sådant?
– Yes, alla sorter.
Sofia Nordlund har jobbat på färskvaruavdelningen på Ica i runt två år. Innan dess har hon bland annat jobbat som matansvarig på Circle K men hon har aldrig jobbat på restaurang tidigare.
– Så jag har jobbat med mat men inte på restaurang. Det är spännande. Vi ska även ha flera kockar som har jobbat inom restaurangbranschen, säger hon.
Varifrån kom beslutet att du skulle bli restaurangchef?
– Jag känner mig hemma i den miljön, även fast jag inte har jobbat i den. Allt som hör till en restaurang, exempelvis högt tempo, många bollar i luften och service, det är mina styrkor.
Är du nervös?
– Jo absolut, lite nervös är man. Det ska man vara. Man ska vara ödmjuk inför uppgiften, säger Sofia Nordlund