Vi träffas inne på Mandel. Frukostserveringen är just avslutad och den nya restaurangchefen har tid att sätta sig en stund. Hon har haft några intensiva veckor med att ta sig in i den nya verksamheten.
– Jag har fått lära känna personalen, restaurangens koncept och fått en överblick av restaurangen. Det är verkligen världens bästa arbetsgrupp. De har varit så välkomnande, glada och stöttande, utan dem hade jag aldrig klarat det här, menar Fanny Hallefors.
– Jag är otroligt stolt och imponerad över våra kockar. De är riktiga stjärnor, tillägger hon.
Den 1 november tog hon över som chef på restaurang Mandel efter kafé - och restaurangprofilen Robert Hunt. Fanny Hallefors har lång erfarenhet inom restaurangbranschen. Efter gymnasiet lämnade hon Skellefteå för Norge. I Trondheim har hon jobbat på Egon, som är en stor restaurangkedja i Norge. Där har hon till största del arbetat som teamleader. Då kedjan sedan etablerade sig i Sverige flyttade hon till Uppsala för att vara med och öppna och driva den restaurangen.
– Jag har fått med mig otroligt mycket erfarenhet som jag tar med mig in i min nya roll som restaurangchef. Mandel är så mycket mer än bara en restaurang och det är ingen kedja, vilket gör det otroligt spännande.
För ett år sedan blev Fanny mamma till sonen Tristan. Det gjorde att hemlängtan blev extra stor och i somras bestämde sig hon och sambon Robert för att flytta till Skellefteå. Nu bor de i en villa i Ursviken och sambon har fått jobb på Northvolt.
– När man får barn känner man att man behöver hjälp och stöd från sina föräldrar, därför är det nog många utflyttade som flyttar tillbaka just då. Jag har även väldigt många vänner som bor kvar här och som också skaffat barn så det känns jättekul att kunna umgås med dem igen.
Fanny berättar att hon ser stor potential i restaurangen och att det finns oändliga möjligheter att utveckla den ännu mer.
– Mandel ska vara Skellefteås stolthet. En restaurang som vi kan vara stolta över att presentera både för lokalborna och tillresta från hela världen. Här ska man få en känsla av vad Västerbotten är genom maten, känslan och inredningen. Jag vill ta tillvara på det koncept som Mandel redan byggt upp och utveckla det ännu mer, säger hon.
– Vi ska vara en plats där det hela tiden händer saker. Vi ska ha många event och annat kul.
Redan nu finns planer för hur restaurangen ska utvecklas. I slutet av månaden påbörjas bygget av en bar och drinkmenyn kommer att utvecklas med fokus på lokala smaker.
Har du några tankar på att utveckla restaurangen till en nattklubb under helgkvällarna?
– Det kommer inte att bli någon nattklubb men nog kommer det och vara lite puls här då och då. Redan nu ska vi ha ett möte om hur vi ska utveckla Altanen till sommaren. Det ska bli den självklara platsen att gå till. Vi kommer satsa ännu mer på olika evenemang. Vi kommer till exempel ha kvällar med ost- och vinprovning och ibland kommer vi ha en dj som spelar här.
Näst på Fannys to do-list står julbord som Mandel kör igång med redan nästa vecka.
– Jag har hört att fjolårets julbord var en riktig succé och det känns spännande att få uppleva årets.