I den nya byggnaden kommer det att finnas ett sutterängplan där en restaurang på 250 kvadratmeter, inklusive en del allmänna ytor, planeras. Naturligt är att det kommer att användas främst av personer i huset och på området, samtidigt är det öppet för alla.
– Det ska bli en restaurang som är till för hela Skellefteå. Den möjliggörs av ett växande campus. Restaurangen kommer att byggas så att den kan bland annat kan ta emot event, företag och utbildningar, säger affärsutvecklaren Sanna Orellano.
Hållbarhet i alla former är en kärna för byggnaden – och målet är att restaurangen även ska vara en del av den andan.
– Tillsammans med miljöinstitutet IVL ser vi nu över möjligheterna med restaurangen för att den ska vara i samklang med det övriga huset. Det vi hoppas på hoppas är att den ska kunna bli basen i en innovationsplattform där aktörer kan experimentera och utforska nya metoder och arbetssätt för ett hållbart matsystem.
Just nu pågår dialoger för att se hur ett sådant projekt ska kunna utvecklas.
– Ett hållbart matsystem är en viktig del av omställningen och vi vet att det finns olika hållbara lösningar med mathantering under utveckling. Vi vill hitta en aktör som vill driva en sådan verksamheten.
Utvecklingen av den nya restaurangen öppnar givetvis för att platsen ska få ett större fokus ned mot Skellefteälven.
– Vi har en dialog med samhällsbyggnad om en utveckling av parkområdet där, förklarar Sanna Orellano.