Nyfikenheten har varit stor runt den restaurang som inryms på den nästa översta våningen på The Wood Hotel. Vad ska etableras där? De andra restaurangerna, lokalt präglade Mandel och italienska Paolos, är kända sedan tidigare.
Näst längst upp kommer Miss Voon att husera.
– Den första Miss Voon som finns på Sturegatan i Stockholm firar i år tio år. Jag kommer precis från ett möte då vi planerar hur vi ska uppmärksamma det, säger Jonas Svensson.
Han är bland annat känd från nyhetsmorgon i TV 4 och Kockarns Kamp 2017 där han tävlade mot bland andra Tareq Taylor och Erik Videgård. Han har gått i skola hos både Melker Andersson och Danyel Couet, men har de senaste åren fokuserat på Miss Voon.
Jonas Svensson har relativt länge fört diskussioner med Elite Hotel om möjligheten att öppna i Skellefteå. Liknande har skett på flera platser.
– 2017 hade vi premiär för Miss Voon i Uppsala. Då fick vi se att vi kunde öppna i en annan stad. När möjligheten med Skellefteå dök upp kändes den väldigt spännande, förklarar Jonas Svensson.
– Ett fantastiskt hus, säger Jonas om Kulturhuset Sara vilket The Wood Hotel är en del av.
– Jag har varit upp en gång, men det blir fler besök framöver.
Inredningen på Miss Voon kommer faktiskt att ha lokal koppling. Välkände Tomas Sandell, uppvuxen i Ursviken, ligger bakom den. 2016 var han i mångt och mycket mannen bakom den nya inredningen på Skellefteå Kraft Arena.
– Vi har ett långt samarbete som sträcker sig tillbaka till vår start 2011, säger Svensson och konstatera att Sandell också låg bakom den asiatiska gastropuben Goma, som också finns i koncernen.
– Han kändes som ett självklart val då vi ska etablera oss i Skellefteå.
The Wood Hotel har berättat att det behöver rekrytera ungefär 60 personer. Då är inte de anställda vid Miss Voon inräknade.
– Vi har inte gått ut med annonser än, men vi kommer att göra det inom kort. Vi kommer att ha bland annat speedating i Skellefteå framöver.
Öppningen av Miss Voon kommer att ske parallellt med öppningen av The Wood Hotel den 14 oktober.
– Vi löser det som vi brukar göra. Vi tar inarbetade team från de andra restaurangerna i Stockholm och Uppsala som kommer upp och hjälper till att starta upp verksamheten bra medan den nya personalen kan arbeta in sig