Vid årskiftet öppnade Carlitos upp i Skellefthamn. Det var lite av en testkörning, berättade Hassan Kashwan för Norran. Lite elproblem strulade till det i början men nu är restaurangen igång på riktigt.
– Jag visste att det var något som skulle strula till det. Då var det kylan som orsakade problem, säger han.
Han flyttade till Skellefteå 1994. Efter 25 år inom kök- och restaurangbranschen kände han att det var läge att testa driva eget.
– Jag vet att det kan vara hårt men jag kände att jag måste prova driva eget. Under alla år i branschen har jag bara jobbat åt folk.
Hans filosofi – servera mat han själv hade velat äta.
– Man måste älska sitt jobb och vilja göra det. Jag vill göra folk glada med min mat.
Man måste bränna många pizzor innan man lär sig, berättar han.
– För tillfället är jag glad om ingen klagar. Jag har inte nått min fulla potential ännu.
Hinder på vägen har förutom elstrulet i lokalen också varit att hitta personal.
– Jag behöver personal för att bland annat kunna ordna lunchbuffé och hjälpa till att driva kassan och grillen. Det är svårt att hitta rätt person. Man kan lära sig på jobbet men det är inte alla som är villiga att göra det.
En annan utmaning att driva eget är menyn, och mängden mat som ska tillagas, säger han.
– Jag testar mig fram lite när det kommer till menyn, det är en kombination av både kök och pizza. Det svåra med en lunchbuffé är att veta hur mycket mat som man ska laga, så det inte ska bli över stora mängder.
– Som ny restaurang är det mycket att tänka på. Men jag får utveckla mig efter vad folk vill ha.
Ett annat problem är en stor snödriva som skymmer restaurangen.
– Det är svårt att se lokalen från vägen. Folk har sagt att jag borde kontakta kommunen om det.
Det behövs en restaurang här, säger han.
– Jag vet att det kommer vara stressigt i början men det kommer avta. Folk har varit intresserade av att det händer något här och det finns inga andra alternativ. Det har varit stor efterfrågan.
Snart ska skyltarna uppdateras, och Kashwan kommer träffa investerare för att utveckla lokalen ytterligare. Han håller också på att fixa alkoholtillstånd.
– Inom några veckor tror jag det kan vara löst.