30-åringens brutala angrepp mot närstående kvinnan

Plötsligt gick mannen till våldsam attack mot den närstående kvinnan. Det skedde utomhus i närheten av deras bostad i Skelleftetrakten – och flera personer blev vittnen till angreppet.

Den 30-årige mannen misstänks för en brutal misshandel mot en närstående kvinna. Skelleftebon sitter nu häktad.

Den 30-årige mannen misstänks för en brutal misshandel mot en närstående kvinna. Skelleftebon sitter nu häktad.

Foto: Hans Berggren/Arkivbild

Skellefteå2023-10-09 12:30

Allt började med att mannen ska ha gått till angrepp mot kvinnan utomhus när de vid 21-tiden den 29 september befann sig i närheten av den gemensamma bostaden.

– Det handlar om misstankar om att han utfört ett grovt våld mot målsäganden, där det inte har förekommit något tillhygge. Händelsen rubricerades som en grov misshandel på grund av typen av våld och följderna av angreppet, säger David Nyström vid polisen i Skellefteå.

Mannen lämnade brottsplatsen, en polisanmälan gjordes direkt – och redan fyra timmar senare, alltså efterföljande natt, anhölls han i sin frånvaro av jouråklagare.

Men först drygt två dygn senare kunde mannen gripas av Skelleftepolisen.

– Mannen hittades efter att vi kartlagt hans levnadsmönster, säger David Nyström.

Efter att polisen genomfört flera utredningsåtgärder, däribland förhör med kvinnan och flera personer som blev vittnen till händelseförloppet, begärdes 30-åringen häktad av åklagare Anna Nilsson. Brottsrubriceringen var då grov misshandel.

Vid häktningsförhandlingen, som nyligen hölls i Skellefteå, meddelade advokat Sofia Grape att 30-åringen förnekar det misstänkta brottet.

Mannen häktades, tingsrätten fann dubbla skäl för häktning – men bedömde just nu att brottet ska bedömas som misshandel av normalgraden.

– Det är ett allvarligt våldsbrott och utredningen fortsätter med den inriktningen. Närmast fortsätter vi med flera förhör samt arbetet med den tekniska bevisningen och spårsäkring, säger David Nyström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!