Våldsdramat på innergården: polisen efterlyser vittnen

Plötsligt såg privatpersoner den blodiga mannen vid trappan till Annastigen. Misstankar finns att offret utsatts för ett grovt våldsbrott. Skelleftepolisen utreder tidigare händelser under helgen som kan ha kopplingar till våldsdramat – och nu vädjar polisen om vittnesuppgifter.

Skellefteå 26 september 2022 00:48

Polisen kontaktades av allmänheten vid 23-tiden på söndagskvällen efter att en skadad man observerats utomhus på Erikslid i Skellefteå.

Polisen åkte ut sig till platsen och ambulans transporterade mannen till lasarettet.

”Men hans skador indikerar att han blivit utsatt för våld”, skrev polisen på sin hemsida natten mot måndag.

undefined
Den skadade mannen, som påträffades på Erikslid i Skellefteå, fördes sent på söndagskvällen med ambulans till lasarettet efter en misstänkt grov misshandel.

Den misstänkta brottsplatsen, en innergård till ett flerfamiljshus, spärrades av för teknisk undersökning. Även en hundpatrull var på plats. 

Vid fem-tiden på morgonen hävdes avspärrningen och vissa spår är säkrade på platsen.

Utifrån de uppgifter som inledningsvis framkom rubricerar polisen händelsen som en grov misshandel.

Natten mot måndag uppgav polisen att det inte fanns någon misstänkt som satt frihetsberövad

Vid 11-tiden på måndagen uppgav chefsåklagare Åsa Jonsson att ingen åklagare hade utsetts till förundersökningsledare i ärendet och att det inte hade fattats något åklagarbeslut om att anhålla en eller flera personer misstänkta för den grova misshandeln.

Enligt uppgifter till Norran på måndagsförmiddagen utreder Skelleftepolisen tidigare händelser under helgen som kan ha kopplingar till den skadade mannen som påträffades sent på söndagskvällen på Erikslid.

undefined
Det bor hundratals personer på Annastigen i Skellefteå. Polisen söker vittnen från 21-tiden och två timmar framåt kring lägenhetsområdet, allt från om någon sett den grova misshandeln till observationer av främmande personer och/eller fordon strax före händelsen.

Johann Kristiansson vid Skelleftepolisen säger till Norran:

– Vi är intresserade av vittnesuppgifter från såväl boende som människor som råkat passera Annastigen och närliggande områden på Erikslid i Skellefteå. Det gäller från 21-tiden på söndagskvällen och fram till brottsanmälan som inkom vid 23-tiden samma kväll.

Vad är det ni efterlyser?

– Allt som kan vara av intresse. Det kan handla om att man sett delar av händelseförloppet på innergården vid Annastigen, till personer som agerat märkligt under de här timmarna eller främmande fordon. Det är inte minst innergården på Annastigen, där det finns ett stort antal lägenheter, som intresserar oss, svarar Johann Kristiansson.

Våldsdramat kan ha pågått ett tag på Annastigens innergård. Slutet kom när det blodiga offret lyckades fly och upptäcktes av privatpersoner.

Har målsäganden pekat ut några gärningsmän?

– Av utredningstekniska skäl kommenterar vi inga sådana detaljer, likaså detaljer kring misshandeln eftersom det kan påverka vittnen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Blodiga våldsdramat vid innergården

Efter blodiga dramat på innergården: senaste nytt om de tre misstänkta • Anklagas för rån och grov misshandel

Efter blodiga dramat på innergården: senaste nytt om de tre misstänkta • Anklagas för rån och grov misshandel

Därför misshandlades offret grovt på Erikslid • Utsattes först för rån vid Sara kulturhus • Rånarna återkom tre dagar senare – rånoffret misshandlades blodig

Därför misshandlades offret grovt på Erikslid • Utsattes först för rån vid Sara kulturhus • Rånarna återkom tre dagar senare – rånoffret misshandlades blodig
Kommentera
Läs mer!

Två män omhändertagna för fylleri i centrala Skellefteå

Därför lyste Sara kulturhus i orange under fredagen • Se bilderna från ljusprotesten: ”Vi försöker göra folk medvetna”

Därför lyste Sara kulturhus i orange under fredagen • Se bilderna från ljusprotesten: ”Vi försöker göra folk medvetna”
Visa fler
Ämnen du kan följa