Okänt vittne blev rädd för man i källaren innan branden

Skelleftepolisen kartlägger den häktade 36-åringens agerande och rörelsemönster i samband med mordbranden. ”Det finns ett okänt vittne, som ska ha blivit rädd för en man i källaren samma eftermiddag, som vi vill få kontakt med”, säger Niklas Classon.

Skellefteå 25 januari 2023 11:23

Han arbetar vid Skelleftepolisen och påpekar vikten av att utredarna får kontakt med samtliga människor som befunnit sig i närheten av flerfamiljshuset på Morö Backe i Skellefteå i samband med den misstänkta mordbranden torsdagskvällen den 19 januari.

Larmet till Räddningstjänsten kom vid 18.40-tiden. Lyckligtvis uppstod inga allvarliga personskador, men folk fick fly från sina lägenheter och det uppstod bland annat omfattande rökskador.

Snabbt uppstod misstankar mot en 36-årig man, som redan 45 minuter efter larmet kunde gripas vid brandplatsen.

I lördags häktades Skelleftebon, på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.Vid häktningen förnekade mannen brott.

En viktig sak för polisen är att kartlägga vilka människor som funnits kring fastigheten den aktuella eftermiddagen/kvällen.

Enligt Nicklas Classon har polisen fått in uppgifter att en kvinna befunnit sig i flerfamiljshusets källare under eftermiddagen och då träffat på en man.

– Uppgifterna kommer från ett annat vittne som hördes på platsen strax efter att branden bröt ut. Detta vittne har berättat att en yngre kvinna samma eftermiddag eller kväll stött på en ”märklig person i källaren som hon blev rädd för”.

Varför är den unga kvinnan viktig att nå?

– Hennes uppgifter kan ge oss vägledning om vem mannen är, signalement, vad mannen sysslade med i källaren och vid vilken tidpunkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa