Det har varit extra livat denna vecka, förutom att bygget färdigställs har också alla blivande elever varit på studiebesök.
I grupper om max 15 har de fått gå runt och titta på sin blivande skola. Allt för att skapa förväntan inför skolstarten och lindra eventuell nervositet.
Vad de får se är en skola inredd i grönt och trä, men även med andra färgklickar.
– Miljön är väldigt annorlunda från när man själv gick i skola, säger Benneth Dahlgren som jobbar på Input Interiör i Skellefteå.
– Då hade du din plats vid en bänk. Här kommer eleverna att kunna välja mellan många olika typer av smågrupper, säger Benneth.
Det hela liknar aktivitetsbaserade kontor, som ju också är på modet nu.
Själv har han levererat möbler nästan varje dag sedan mitten av maj och känner nu skolan utan och innan. Som mest var sex personer från företaget engagerade med att bära och montera. De har levererat cirka en tredjedel av skolans möblemang och om någon vecka är det sista på plats.
Kollegan Miranda Dahlgren är bara 20 år, men även hon ser stora skillnader jämfört med sin skoltid.
– Det känns som att skolan blir kreativ. Jag tror att eleverna kan lära sig mer i den miljön, säger hon.
Vid Norrans besök skruvar Miranda ihop möbler som ska stå i skolans centralt belägna matsal som är stor och luftig med två våningars takhöjd och även inrymmer en stor trappa för samlingar.
Ute på skolgården är det full aktivitet. Det förbereds för asfalteringen av alla gångytor, den ska göras nästa tisdag.
All grönska kommer också på plats. Planteringen började för någon månad sedan och totalt ska 3 826 växter finnas vid skolan med det passande namnet.
Det ska grävas ner 102 träd, 2 048 buskar och 1 676 perenner. De största björkarna är sju meter höga.
– Det är tufft slitage på en skola och man bör välja stora växter redan från början förklarar Curt Rydlinge, vars företag är underleverantör av alla växter.
Gräset är en historia för sig. Det levereras i omgångar om 2 000 kvadratmeter per tillfälle, totalt fyra leveranser.
I tisdags kom en omgång som tog en dag att rulla ut. Sedan skulle det ha kommit en omgång i går, torsdag, men den sköts upp och kommer till veckan istället.
– Då väntas bättre väder, säger platschef Mikael Sjödin, och missförstå inte, han menar är att det ska bli svalare.
Sist ska det frösås en yta på 2 000 kvadratmeter mot Torsgatan och när det är klart har skolan totalt 10 000 kvadratmeter gräs.
Gräsmattor som redan är på plats vattnas nu ständigt.
– Vi har varit till brandkåren och lånat mera slang så vi kan hålla liv i gräset till det etablerat sig mer, säger Mikael Sjödin.
Hela sommaren kommer det att behöva vattnas och entreprenören NCC har avsatt folk till det.
Floraskolan var budgeterad till 326 miljoner men slutkostnaden ser ut att bli 285 miljoner. Den sista byggetappen slutbesiktades veckan före midsommar.
– Vi klarade tidplanen, men det var på håret, säger kommunens byggledare Thomas Jacobsson.
Bygget har inte påverkats av coronapandemin, vare sig när det gäller sjukdom hos personal eller leveranser av material.
– Men det var spännande när corona kom, tillägger Charlotta Dahlqvist som varit skolans processledare för bygget i tre år, och ska vara rektor för mellanstadiet.
– Om bygget blivit försenat och vi inte kunnat flytta in till terminsstarten, nej man vill inte ens tänka tanken, säger hon.