Första personalrestaurangen på Northvolt Ett igång

Nu är den första personalrestaurangen, Recharge, i drift på Northvolt Ett sedan en månad. I takt med att verksamheten växer planeras fler. ”Vi kommer att fler i takt med att fabriken växer”, säger André Hådén, site manager på Northvolt för Compass Group i Skellefteå.

Site managern André Hådén (t v) pratar med kocken Pernilla Andersson och kökschefen Johnny Johansson. Redan nu finns idéer på hur verksamheten kan utvecklas på Recharge.

Site managern André Hådén (t v) pratar med kocken Pernilla Andersson och kökschefen Johnny Johansson. Redan nu finns idéer på hur verksamheten kan utvecklas på Recharge.

Foto: Lars Andersson

Skellefteå2023-06-26 06:00

Det har gått ett år sedan rikstäckande måltidsserviceföretaget Compass Group berättade att det skrivit avtal med Northvolt om restaurang, café, catering samt kaffe- och varuautomater. Nu är restaurangerna både igång i Skellefteå och Västerås med liknande koncept.

undefined
Recharge, ladda om på svenska, är namnet på den första personalrestaurangen på Norhvolt Ett. Planen är att de ska bli ytterligare två framöver.

André Hådén är glad över mottagandet för personalrestaurangen, som ligger en bra bit in på Northvolt Etts fabriksområde. Han har att förflutet bland annat på flera av Skellefteås mer profilerade restauranger.

undefined
”Vi får en hel del input från våra kunder”, berättar André Hådén, site manager på Recharge, som är personalrestaurangen på Northvolt Ett.

– Det här var ett blankt blad med mycket nytt att bygga. Sådana utmaningar är kul, säger han.

På Recharge, som är på väg mot åtta anställda, finns 260 platser för restaurangens egna besökare och cirka 50 platser i ett ”microwave kitchen” för dem som har med sig egen mat. När vi ses är det en hel del rörelse i restauranglokalerna, trots att det återstår en knapp timme till lunchöppningen.

undefined
Site managern André Hådén (t v) pratar med kocken Pernilla Andersson och kökschefen Johnny Johansson. Redan nu finns idéer på hur verksamheten kan utvecklas på Recharge.

– Vi ser att också att många väljer att mötas här i samband med skiftbyten mellan sex och sju på morgonen. Vi hade inte förstått att det kunde bli så mycket ruljans då, berättar Hådén.

Själva restaurangen har öppet tre timmar över lunch och erbjuder såväl en så kallad delibuffé som streetfood med sydamerikanska och asiatiska smaker.. Northvolt Ett är helt unikt i Skellefteå genom att personal från mer än 80 länder jobbar där, vilket innebär en mängd förväntningar och önskemål.

undefined
Så här kan streetfood se ut på Recharge. I luncherbjudandet finns också en buffé.

– Vi har ett bra koncept, men visst kan det komma kulturkrockar. På streetfoodsidan kör vi temaveckor, säger Hådén.

Utspritt på Northvolts sajt finns också ett ökande antal automater, Market 24/7, som gör att matlådor, mackor, snacks, godis och annat finns tillgängligt dygnet runt.

undefined
Försäljningsautomater, vending machines, placeras nu löpande ut på olika platser på Northvolt Ett där över 1 800 personer från fler än 80 länder är anställda i dag.

– Vi ser att vi kommer att behöva en person på heltid att sköta dem framöver, berättar Hådén.

Matvagnarna på Northvolt Ett, i dag sju stycken, kommer att fortsätta att vara på området då de ses som en bra komplettering till Recharge.

En annan nyhet på Northvolt Ett rör huvudkontoret som först var planerat att placeras i utanför staketet vid nya Voltvägen. Så blir det inte nu.

– Huvudkontoret kommer att byggas inne på området och placeras nära produktionen. I den tidigare områdesplanen fanns det inte plats , men efter en omdesign blir det möjligt, berättar Sanna Bäckström, kommunikatör på Northvolt Ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!