Invigning av företagshotell i anrikt kontorshus

Ett nytt företagshotell har sett dagens ljus i Skellefteå. En coworking-arbetsplats i backen på Lasarettsvägen.
– Och nu heter hela huset The Hill, säger Emelie Hällgren på The Hill.

Emelie Hällgren, The Hill och Monika Lundberg och Maria Sundqvist, Fastighetsägarna.

Emelie Hällgren, The Hill och Monika Lundberg och Maria Sundqvist, Fastighetsägarna.

Foto: Lars Westerlund

Skellefteå2024-10-14 20:00

Nyheten i korthet

  • Ett nytt företagshotell kallat "The Hill" har invigts i Skellefteå. Byggnaden, som ägs av familjen Lövgren och tidigare känd som Utec-center, erbjuder nu coworking-utrymmen för omkring 20 personer.
  • I samband med invigningen delade Emelie Hällgren och Berit Warg, verksamhetens ansvariga, information om hur coworking fungerar. De avslöjade även planer på att renovera receptionen och serveringsköket.
  • En av de första hyresgästerna är Anton Möller, som driver byggkonsultföretaget An2n Konsult. Fastighetsägarna MittNord har också flyttat in i tre kontor i coworking-delen av byggnaden.

Bröderna Lövgren byggde kontorshuset vid Lasarettsvägen år 1976 och under årens lopp har det byggt ut i etapper. Under lång tid gick det under namnet Utec-center men nu är det The Hill som gäller för huset som fortfarande ägs av familjen Lövgren. 

Här fanns sedan tidigare ett tiotal företag med 60 medarbetare som delar på en öppen ljusgård och en reception. Det som nu hänt är att man utökat med coworkingplatser för cirka 20 personer. 

undefined
Anton Möller An2n är en av hyresgästerna på coworkingdelen av The Hill.

Under invigningen berättade Emelie Hällgren och Berit Warg, som är spindlarna i nätet för verksamheten i huset, om hur coworking fungerar.

– Här finns tio rum och fem extra platser utanför rummen att hyra. Hittills har vi hyrt ut åtta av rummen och fler vill in, berättar Emelie.

undefined
Gäster på invigningen av The Hill

Under hösten och våren ska man bygga om receptionen i The Hill.

– Dessutom kommer serveringsköket göras om och det ska även placeras nya möbler i loungen, säger Emelie.

undefined
Monika Lundberg och Maria Sundqvist, Fastighetsägarna, är mycket nöjda med coworkinglösningen.

En av dem som nappat på coworkingidén är Anton Möller som driver byggkonsultföretaget An2n Konsult. För ett år sedan flyttade han och familjen från Piteå till Skellefteå. Anton arbetar med projektering, projekteringsledning och platsledning i olika typer av projekt, från enkla småhus till stora byggnader åt större beställare.

– Just nu håller jag på med projektering och projekteringsledning av en ny byggnad på Ästad vingård som är en av Sveriges största vingårdar, berättar Anton.

undefined
Berit Warg och Emelie Hällgren, utbringar en skål för The Hill.

Det handlar då om en ny huvudbyggnad på 16 000 kvadratmeter avsett för vinproduktion och gästytor med bland annat restaurang och vinbar.

Anton har nappat på coworkingidén och kommer nog även nyttja flexplatserna så småningom.

undefined
Anton Möller, och andra gäster som kom till invigningen av The Hill.

– Då kan medarbetare som är här tillfälligt också ha någonstans att sitta, säger han.

Branschorganisationen Fastighetsägarna MittNords lokalkontor i Skellefteå har flyttat in i tre kontor i coworkingdelen av huset. Här sitter Jens Pihlblad, Maria Sundqvist och Monika Lundberg. De arbetar specifikt med frågor som berör fastighetsägare i Skellefteå. De verkar på många olika sätt för att förbättra villkoren för fastighetsföretagande. 

undefined
"Här finns tio rum och fem extra platser utanför rummen att hyra. Hittills har vi hyrt ut åtta av rummen och fler vill in, berättar Emelie Hällgren.
undefined
"Just nu håller jag på med projektering och projekteringsledning av en ny byggnad på Ästad vingård som är en av Sveriges största vingårdar, berättar Anton.Möller.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!