Ordningsvakt ingrep i Skellefteå – dödshotades

Ordningsvakten i Skellefteå påpekade att de festande männen skulle vara tysta. Då kom dödshotet. ”Jag glömmer aldrig hans ansikte”, påpekade vakten när han mötte 40-åringen i rättssalen.

Ordningsvakten fick i rättssalen i Skellefteå berätta om mötet med den berusade och hotfulle 40-åringen.

Ordningsvakten fick i rättssalen i Skellefteå berätta om mötet med den berusade och hotfulle 40-åringen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Skellefteå2023-10-12 16:00

Det var sent på kvällen den 25 augusti som dramat inträffade på ett bostadsområde i Skellefteå. Vid 23-tiden gjorde två ordningsvakter ett besök på området.

– Klockan var vid 22.50 och jag såg att det var fest. Jag sa till de som festade att det skulle vara tyst klockan 23. Festen var utomhus, på ett bord stod det massor med whiskyflaskor. Efter klockan 23 påminde jag dessa på nytt, och då kom några svingandes och hoppade på mig, har ordningsvakten berättat i polisförhör.

Nyligen möttes ordningsvakten och den åtalade 40-åringen i rättssalen i Skellefteå. Den åtalade har suttit häktad på grund av flyktfaran eftersom han saknar fast adress i Skellefteå.

– Jag förklarade reglerna på området, då kom tre killar mot mig. En av männen sa på engelska att han skulle döda mig, och han gestikulerade med ena handen som att han skulle stoppa en kniv i min hals. Jag glömmer aldrig killens ansikte. Jag sprang till min bil, hämtade min batong och kallade på hjälp. Jag mådde jättedåligt av att bli hotad och har haft svårt att sova efteråt, berättade ordningsvakten vid rättegången.

Den åtalade 40-åringen berättade att han druckit alkohol men att han inte uttryckt några dödshot mot ordningsvakten.

Skellefteå tingsrätt anser att den sammantagna bevisningen visar att 40-åringen ska dömas för hot mot tjänsteman efter såväl verbala hot som hotfulla gester.

Påföljden blev villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Missköts denna väntar en månads fängelse. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!