På himlen har molnen hopat sig och hotar med regn men kön till gelaterian inne på Alhems trädgård ringlar sig ändå lång och sträcker sig ut genom ingången. I frysdisken ligger 24 st kantiner med olika smaker av gelato. Smaker som de försöker variera dagligen. Det blir många experiment. Just idag erbjuds en nachotallrik i glassformat. Det vill säga nachos som dippas i de tre olika smakerna ost, avokado och chunky salsa.
– Vi är oeniga om vi tycker om den eller inte. Ungdomarna som jobbar här i sommar gillar den men min sambo Eva är skeptisk, säger Hasse Ramstedt.
Idén kom från en glasskedja i Australien som specialiserar sig på innovativa recept. Där gjordes en avocadogelato som de tyckte lät spännande och bestämde sig för att försöka göra en egen variant men nu med en liten twist.
– Vi kan göra glass på vad som helst, men vi vill helst inte göra sensationsglass. Vi testar gärna, men om det inte blir bra så skiter vi i det. Det viktigaste är att det blir gott, säger Hasse.
Besökaren Andreas Fossland får smaka på glassarna och ger en liten recension:
Chunky salsa: ”Nej, den flög inte.”
Ost: ”Den var okej, men kanske inte den bästa. Den ostglass som redan finns är bättre.”
Avocado: ”Den ska in på menyn, nachochips och avokadoglass var suveränt tillsammans. Would recommend!”