Det pågår en föryngring bland kommunpolitikerna. En av dessa unga är Felicia som numera delar sin arbetstid i två. 50 procent ägnas åt jobbet som socialsekreterare, de resterande 50 procenten åt ordförandeskapet i den nämnd som inte bara ansvarar för kommunens gymnasieskolor.
- Vi har hand om Vuxenutbildningen och Arbetsmarknadsenheten också. Vuxenutbildningen är väldigt viktig nu när det händer så mycket i stan.
Efter en mandatperiod, alltså fyra år, som vanlig ledamot i nämnden och i dess arbetsutskott, så är hon nu den S-märkta person som sätter streck i debatten och gör en massa annat som en ordförande måste kunna. Pondus, det måste hon också ha. Började öva på det riktigt tidigt.
När Felicia var 14 tyckte hennes pappa och bonusmamma att hon skulle skaffa ett helg- och sommarjobb. ”Jag vet”, sa den ena bonussyrran, ”du kan fråga på Sibyllan på Sörböle.”
På grillrestaurangen tyckte de att hon var för ung. Först när hon hunnit fylla 15 var det dags att börja plocka disk. Det blev åtskilliga år på restaurangen (som inte längre finns) och det blev mycket tid i kassan också. En skola så god som någon för den som vill öka på sin människokännedom.
- Jag lärde mig att ta alla sorters människor på Sibyllan.
En lärdom hon haft stor nytta av. Även när hon arbetade på ett boende för människor med missbruksproblem.
Plugg och extrajobb och egen lägenhet redan under andra året på gymnasiet.
- Men den sjunde och sista terminen på socionomutbildningen gjorde jag faktiskt ett uppehåll. Vincent föddes och jag var mammaledig ett halvår. Det har jag aldrig ångrat.
"Det är de mjuka frågorna som intresserar mig mest, elevhälsan till exempel. Alla ska trivas i skolan."
Att hon engagerade sig i SSU som 20-åring (bonusbrorsan var den stora inspiratören) det har Felicia inte heller någon anledning att ångra. Det var ju så allt det här med det politiska tog sin början, inför valet 2014. Och Gymnasienämnden är helt rätt ställe att vara engagerad i, tycker hon.
- Det är de mjuka frågorna som intresserar mig mest, elevhälsan till exempel. Alla ska trivas i skolan.
Vad gäller gymnasieelevernasbussåkande så pågår arbetet med att lösa de problem som uppstått efter den stora trafikomläggningen.
- Vi håller på att se över detta, målet är att vara klara i januari. Vi har aldrig haft någon beställningstrafik tidigare och ska inte ha det i fortsättningen heller. Eleverna ska åka med de ordinarie bussarna, så som det alltid har varit.
Namn: Felicia Lundmark.
Ålder: 26.
Bor: Lägenhet på Älvsbacka.
Familj: Sonen Vincent, 3, beaglen Scott, 4. Pappa och bonusmamma, mamma och bonusmamma, en syster och sex bonussyskon.
Är: Socialsekreterare hos Skellefteå kommun samt ordförande i Gymnasienämnden.
Frukostvanor: Två hårdbrödmackor och kaffe vid förmiddagsfikat på jobbet klockan 9.