– Bäst av allt är att mata fåglarna, de är så söta, säger Melia och håller fram handen till de framfusiga duvorna vågar äta direkt ur handen.
Lite på avstånd håller sig änderna, som egentligen skulle ha fått det mesta av maten. Längst bort stannar skrattmåsar och kråkor.
Det samlas mycket fåglar när mor och dotter kommer på sitt dagliga besök. De flyttade från Östersund till Skellefteå i vintras och har upptäckt oasen Nordanå.
Det har fler gjort, för denna eftermiddag när solen tittar fram efter en tids regn är mycket folk i farten.
Ännu en besökare som gillar fåglarna är Anneli Åslund och hon tar gärna bilder på dem.
– Jag sålde sommarstugan i våras, och därför upptäcker jag gröna platser i närområdet istället. Förr bodde jag i stugan hela sommarhalvåret och promenerade sällan här, säger Anneli.
Hon tycker att parken är jättefin och gillar också Hälsans stig.
Norrans serie om parker har alltså nått till Skellefteås klassiska pärla: Nordanåparken.
Platsen har varit allmänt område i flera hundra år, och kallades Körran. Den var på 1700- och 1800-talet excersisplats där soldater träffades för att öva. Det är därför officersbostället Nyborg finns där.
Därefter var området marknadsplats, och i mitten av 1920-talet började det anta sin form som park. Då flyttade Västerbottens norra fornminnesförening sitt museum till Nyborg och flyttade dit en del gamla hus.
Hela parken rustades upp inför Skellefteå stads 100-årsjubileum 1945. Då tillkom svandammen, övriga dammar och fler flyttade byggnader.
Dammarna med sin lilla bäck är ett idylliskt stråk som följer en ravin ner till älven. För tillfället finns en hel del blommande växter och buskar. Kommer du senare i sommar hittar du nog en hel del hallon.
Till idyllen bidrar skvaltkvarnen, vadmalsstampen och vadmalspressen som samtliga flyttades till parken inför jubileet 1945.
På en parkbänk vid Svandammen sitter Anita Olsson och minns platsen från när hon var ung.
– Då var det mycket folk här och tittade på svanarna och man fikade på uteserveringen, säger hon.
Men numera har inte kommunen några tama fåglar här, och Svandammen har en lite övergiven känsla över sig.
Mera folk hittar jag i området vid Nyborg där Skellefteå museum håller Kågegården öppen för besök och även vagnslidret och sängboden. Där lockar även lanthandelns kafé för den som inte har med sig egen fikakorg.