Nyligen skrev han på ett tvåårskontrakt med Skellefteåtravets platschef Joakim Johansson om att fixa maten till alla tävlingar.
– Vi träffade Jocke, en trevlig figur, och hjälpte honom senast under V75. Sedan har det dragit ut lite på tiden, det är en massa tillstånd som ska till med alkohol och så, men nu har vi skrivit på. Nästa middag är nu på måndag, berättar Mattias Richtmann.
Han har en vision om en mer modern travrestaurang.
– Vi ser en möjlighet att förbättra matkvalitén och en möjlighet att kunna sälja vår egen öl och gin. Det känns spännande, det är alltid kul att få hjälpa till att förbättra, det är ju det man vill. Just nu håller de på att måla om i restaurangen. De har också köpt in nytt porslin och nya glas. Det ska bli fräscht, vi vill att travet ska bli så attraktivt som möjligt.
Till skillnad från den förra krögaren så finns det inga planer på att driva lunchrestaurang i lokalen. Fokus kommer istället helt att ligga på tävlingar.
– Det är ungefär 20 travdagar per år så blir ungefär varannan vecka.
Mattias Richtmann har sedan flera år tillbaka drivit Kurjovikens Sjökrog.
– Vårt senaste projekt är att vi gör olika typer av gin. Vi har också haft kvällar där sällskap kan laga mat tillsammans med mig och tillverka en egen gin, det har blivit väldigt populärt och fullbokat, säger han.