Efter fem månaders ombyggnation – restaurang vid torget redo för öppning

Imorgon öppnar den nya restaurangen Sea Land Sushibar vid torget i Skellefteå.

Inna Tiyshchenko, kock och kökschef och Alam Nurul, ägare.

Inna Tiyshchenko, kock och kökschef och Alam Nurul, ägare.

Foto: Lina Andersson

Skellefteå2018-12-13 17:00

Att bygga om lokalen har tagit omkring fem månader.

– Det tog ett tag innan vi fick tillstånd från kommunen och så var vi ju tvungna att bygga köket och allting eftersom det var en butik här tidigare, säger Alam Nurul, ägare.

Alam Nurul äger redan tre restauranger, två i Umeå och en i Örnsköldsvik.

– Det känns jättebra att öppna i Skellefteå, vi har ju ett bra läge, säger han.

Kökschefen Inna Tiyshchenko var den som kom på namnet på restaurangen efter att ha blivit inspirerad av andra japanska restauranger hon har jobbat på tidigare.

– Jag har jobbat i Östersund, Umeå och Ukraina, berättar hon.

Hur ser ni på att det redan finns flera sushiställen i Skellefteå?

– Kökschefen har mycket erfarenhet och har jobbat på japanska restauranger tidigare. Hon kan göra riktigt bra sushi så jag tror att vi kan lyckas, säger Alam Nurul.

undefined
Inna Tiyshchenko, kock och kökschef och Alam Nurul, ägare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!