Drama på torget: våldsmannens dödshot efter rättegången

26-åringen mötte vittnet som tidigare berättat om en misshandel som slutade med fällande dom. ”Han skulle slå ihjäl mig och sa att jag skulle ha vittnat falskt”, berättar vittnet.

26-åringen döms för övergrepp i rättssak den 24 augusti på torget mot ett tidigare vittne. Utifrån risken för återfall i brott blir han kvar i häktet i väntan på att domen ska vinna laga kraft.

26-åringen döms för övergrepp i rättssak den 24 augusti på torget mot ett tidigare vittne. Utifrån risken för återfall i brott blir han kvar i häktet i väntan på att domen ska vinna laga kraft.

Foto: Hans Berggren/Arkivbild

Skellefteå2022-09-16 20:00

26-åringen greps av polis 24 augusti, samma dag som dödshotet framfördes till vittnet på torget i Skellefteå. Två dagar senare häktades mannen för övergrepp i rättssak.

Det var i juni som 26-åringen stod åtalad för två fall av misshandel som inträffat hösten 2021.

Vid en av åtalspunkterna vittnade en man om 26-åringens våldsangrepp. Vid rättegången berättade vittnet hur 26-åringen ska ha slagit offret med knuten hand ”på överdelen av kroppen”.

Nu döms 26-åringen till sex månaders fängelse för att han genom dödshot angripit nämnda vittne när de möttes på torget.

När de två männen på nytt nyligen möttes – denna gång i rättssalen i Skellefteå – berättade målsäganden om hoten han fått från 26-åringen:

– Vi möttes på torget och han sa att han ville slå mig, att jag förstört hans liv och att han skulle slå ihjäl mig och min familj. Han sa också att jag skulle ha vittnat falskt i rättegången och att jag inte skulle ha sett någonting av misshandeln.

– Han sa också att han inte var är rädd för poliser och att han inte skulle slå mig när vi var på torget eftersom det var för mycket folk, men att han skulle slå ihjäl mig. Då blev jag tvungen att ringa polisen, tillade målsäganden.

26-åringen menade att de träffats på torget, att de pratat om rättegången men att han inte hotat vittnet.

Utifrån målsägandens berättelse och flera vittnesuppgifter från platsen bedömdes bevisningen tillräckligt stark för en fällande dom. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!