De startar aktivitetscenter med mat, relax och karaoke

Innan årsskiftet öppnar Compete Sports på Södra Järnvägsgatan. Det blir restaurang, bar, karaoke och relaxavdelning – men störst fokus på aktiviteter som inomhusgolf, biljard och shuffleboard. ”Det blir en blandning av saker med fokus på att folk ska trivas”, säger ägaren Magnus Ekman.

Torbjörn Johansson och Magnus Ekman har börjat städa lokalen. ”Vi har säkert varit upp till tippen sex gånger redan”, berättar Magnus.

Torbjörn Johansson och Magnus Ekman har börjat städa lokalen. ”Vi har säkert varit upp till tippen sex gånger redan”, berättar Magnus.

Foto: Christoffer Åhlund

Skellefteå2021-10-04 07:00

Han tog över den 1 600 kvadratmeter stora lokalen i slutet av september och är redan i full gång med att förvandla den från ett kontorslandskap. Många känner till platsen som före detta Kulturkrogen.

– Det var där jag jobbade första gången jag kom till Skellefteå år 1997 så cirkeln är sluten, berättar Magnus Ekman.

Han har anlitat Torbjörn Johansson som ansvarig driftchef. Han drev MQ på Nygatan fram till mitten av 00-talet och sedan dess har han arbetat inom golfbranschen, mest känd som klubbchef på Rönnbäckens golfbana.

– Det känns jättespännande, det här är någonting som saknas i stan. Jag kan mycket kring golfdelen, men restaurangen blir en ny dimension för mig att sätta mig in i, säger han.

Det ska finnas golfsimulatorer, biljardbord, shuffleboard och darttavlor. Tanken är att locka både golfnördarna och kompisgänget som bara vill hänga någonstans efter jobbet. Det finns också planer på att locka företag eller ha tävlingar, turneringar eller cuper i lokalen.

– Dagtid kanske folk kan komma hit och träna golf, men på kvällen kan folk som kanske inte är så golfintresserade komma hit och spela biljard eller shuffleboard. Eller bara käka och dricka. Det ska vara en skön, ”loungig” restaurangkänsla, säger Magnus.

undefined
Torbjörn Johansson blir driftansvarig för Compete Sports. ”Det känns kul att kunna erbjuda det här när Skellefteå befinner sig i en så expansiv fas”, säger han.

Arbetsnamnet är Compete Sports, även om ägaren tror att det i folkmun kommer förkortas och talas om att ”dra på Compete”.

– Vi letade ett namn som skulle fastna hos folk, det ligger bra på tungan. Sen kommer nog många till Skellefteå de närmaste åren som inte har svenska som modersmål, då kan det vara bra med ett internationellt klingande namn, säger Magnus.

Han har nyligen rest till södra Sverige för att hitta inspiration till restaurangkonceptet.

– Det blir häftigt, en blandning mellan intrycken jag har fått där nere. Men vi sitter med samma problem som alla andra, kockar är svåra att få tag i just nu. Det ska vara så pass lättlagad mat att det kanske inte krävs en kockutbildning, men den ska samtidigt vara så pass bra att man vill komma hit enbart för maten, säger Magnus.

Planen är att verksamheten ska vara igång innan årsskiftet, gärna redan i början av december, men det beror på hur snabbt ombyggnationerna kan genomföras.

– Nu ska vi tömma och riva, sedan ska vi bygga upp, sen ska allt testas och köket ska dras igång, därefter ska vi hitta personal, säger Magnus.

undefined
Magnus Ekman och Torbjörn Johansson hoppas kunna öppna med Compete Sports innan årsskiftet. Lokalen för aktivitets- och restaurangdelarna är 700 kvadratmeter stor.

Först öppnar aktivitets- och restaurangdelen och senare finns det planer på att öppna en karaoke-del. Redan nästa månad öppnar en relaxavdelning med bastu, bubbelpool, biljard och pingis.

Torbjörn och Magnus lärde känna varandra genom golfintresset och började diskutera vad man skulle kunna hitta på under vintern då golfbanan är stängd. Då föddes idén till Compete Sports.

– När man pratar med folk märker man att de helst vill att vi öppnade igår. Det finns inget ställe med den här setupen i stan, säger Torbjörn.

Förutom Compete Sports startar Magnus Ekman ett styling- och inredningsbolag i Örebo, dit han nyligen flyttat tillsammans med sin partner Caroline.

– Jag gör det projektet tillsammans med henne och sen gör vi det här med Torbjörn i spetsen. Jag är bra på att starta upp saker men lite sämre på att förvalta. Då betyder det mycket att man har sådana här personer runtomkring sig, säger Magnus.

Fakta

Golfsimulation: Inomhusgolf, oftast simuleras antingen en golfbana eller en drivingrange.

Shuffleboard: Ett sällskapsspel som spelas av två spelare eller lag på ett plant underlag i golv- eller marknivå, på vilket är markerat två triangelformade målområden.

Dart: Ett precisionsspel där man kastar pilar på en tavla för att uppnå poäng. Namnet kommer från engelskans ort för kort pil.

Snooker: En form av biljard. Spelets namn kommer från ett sätt att få motspelaren att göra misstag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!