Livlig restaurang med gatukänsla intar torget

Nu görs kontorslokalerna om för fullt på Swedbanks gamla bottenplan vid torget. I mitten av april öppnar Sen Street Kitchen och arbetet med att hitta upp till nio anställda har påbörjats. ”Vi tror stenhårt på Skellefteå”, säger Tommy Schytt, distriktschef för norra Sverige.

”Vi vill återskapa ramenstånden i Tokyo, gatumarknadena i Thailand eller phostånden i Hanoi”, säger Tommy Schytt, distriktschef vid Sen Street Kitchen.

”Vi vill återskapa ramenstånden i Tokyo, gatumarknadena i Thailand eller phostånden i Hanoi”, säger Tommy Schytt, distriktschef vid Sen Street Kitchen.

Foto: Sen Street Kitchen (Pressbild)

Skellefteå2021-02-09 21:30

Byggarbetet väntas vara klart i mars, då inleds inredningsfasen. Öppningsdatumet av den asiatiska restaurangen är just nu satt till mitten av april.

– Byggnationerna ligger i fas. Väggar och tak är i princip helt klara. Lokalen görs ju om från kontor till restaurang så det är ett stort projekt att få in kylar, frysar, ventilation och brunnar, säger Tommy Schytt.

Han nämner utvecklingen i Skellefteå som en anledning till lanseringen. De har länge letat efter en passande lokal.

– Vi tycker att det är en fantastisk stad där det hände en hel del grejer just nu. Staden byggs ut och moderniseras i och med alla företagssatsningar. Vi tror stenhårt på Skellefteå.

Den Stockholmsbaserade kedjan öppnade sin första restaurang på Regeringsgatan år 2015 och har sedan dess öppnat på fyra ytterligare ställen.

– Det finns två i Stockholm, två i Umeå och en i Jönköping. Restaurangen i Skellefteå blir den sjätte.

Utbudet skiljer sig lite åt från restaurang till restaurang. I Skellefteå blir det både lunch- och kvällsmeny.

– På kvällstid finns lite smårätter och stora rätter som känns lite lyxigare, exempelvis flamberad lax eller barbecue. 

undefined
Sen Street Kitchen har en sydostasiatisk meny och inredning. Bilden är tagen i en av kedjans nuvarande restauranger.

Just nu letar Sen Street Kitchen efter en restaurangansvarig och personal.

– Vi tror att det landar på mellan sju till nio anställda i Skellefteå.

Blir det uteservering i sommar?

– Ja, absolut, det är planerna om allt faller på plats innan dess.

Hur gör ni för att minska smittspridningen av covid-19?

– I våra nuvarande restauranger har vi begränsat antalet sittplatser för att få större avstånd mellan sällskapen. Det finns handtvätt och handsprit till gästerna och personalen uppmanas bära munskydd. Vi har golvmarkeringar om att hålla avstånd, säger Tommy Schytt. 

Han berättar att bolaget dessutom lanserar en mobilapp för kunna beställa mat digitalt för avhämtning eller att äta på plats. De erbjuder inte utkörning. 

Restaurangen har en sydostasiatisk meny och inredning. Konceptet tar inspiration från matmarknader i området med streetkänsla, led-skyltar och en livlig miljö.

– Vi vill återskapa ramenstånden i Tokyo, gatumarknadena i Thailand eller phostånden i Hanoi. Det ska hända någonting hela tiden, säger Tommy Schytt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!