Dessa två partier var motståndare till bussomläggningen när det togs beslut i våras.
I tisdagens kommunstyrelse beslöt Carina Sundbom och Maria Bernsson (C) att inte delta i beslutet om förändringar.
Bussomläggningen: Här är de nya ändringar som görs– Vissa förslag på ändringar var bra och därför ville vi inte rösta nej. Men det är också mycket som fortfarande är dåligt med omläggningen, främst att den var dåligt utredd. Därför kunde vi heller inte rösta ja, säger Carina Sundbom.
– Vi är kritiska mot att många byar blivit helt utestängda från busstrafik. Dessutom dröjer den tänkta närtrafiken. Som vi ser det är landsbygdens befolkning grundlurad, säger hon.
Ville ha debatt
Även Kristdemokraterna är kritiska, de hade inte ens möjlighet att delta i beslutet eftersom de bara har en avbytarplats.
– Detta är en fråga som borde ha tagits i kommunfullmäktige, menar gruppledare Charlotta Enqvist.
I våras bestämde kommunfullmäktige att smärre ändringar av kollektivtrafiken hädanefter ska tas i kommunstyrelsen och inte gå upp i den allra högsta instansen.
– Men detta var inte en mindre förändring, det var ju flertalet linjer som påverkades, menar Charlotta Enqvist.
Hon anser att frågan borde ha tagits till fullmäktige där fler politiker kan delta i debatten.
Ingen prestigeförlust
Nöjd med den långa raden av kompletteringar är däremot Andreas Löwenhöök, Moderaterna:
– Det är komplext att ändra i kollektivtrafik och jag ser det inte som ett misslyckande med den första omläggningen. Vi har hela tiden drivit frågan om utvärderingar, och nu görs anpassningar efter befolkningens synpunkter. På så vis tycker jag att vi är ödmjuka och lyhörda.