Skafferiet drog igång i slutet av 2014 och har fokuserat på ekologiskt producerad mat. Anna Larsson menar att samhällsutvecklingen har gjort att butiken inte längre behövs.
– Ambitionen när vi startade var inte bara att vara en ”lyxbutik” utan att öka tillgängligheten på ekologiska matvaror och bra råvaror. Den utvecklingen har varit jättepositiv när det gäller andra matbutiker. Det fanns exempelvis inte utvecklade ostcharker på Ica och Coop då, men det gör det nu.
Hon vill tacka kunderna för de här nästan fem åren.
– De har inspirerat oss och har varit delaktiga i den här utvecklingen. De har visat att man vill göra medvetna val, ha bra råvaror hemma och veta matens ursprung och innehåll. Det har skett i hela samhället, så nu lämnar vi över stafettpinnen till andra matbutiker.
Den sista dagen för Skafferiet var på fredagen. Nu ligger fokus på Hamncaféet Kåge, som hon också driver.
– Dit har vi flyttat alla varor för sommarsäsongen. Därför har vi inte behövt ha någon utförsäljning eller så, säger Anna Larsson.