MatTuren kommer tillbaka och för femte gången kommer intresserade att kunna ta del av det lokalproducerade matutbudet. På många gårdar kommer det även att erbjudas försäljning av kött, fika eller någonting annat.
– Det är ett bra sätt att visa upp vår gård och hur köttet smakar härifrån, säger Vallen-bonden Andreas Bergmark, som föder upp kor, kalvar och tjurar, i ett pressmeddelande.
Enligt honom har intresset för MatTuren bara ökat sedan starten.
– Medvetenheten i allmänhet har ökat enormt. Det känns superroligt att folk är så nöjda och ger positiv feedback. Det finns många producenter med bra råvaror i vår region som säkert kan skriva under på att folk verkligen har fått upp ögonen för att handla lokalt.
Förutom gården i Vallen tipsar Skellefteå kommun om Bergsåkersgården och Kräkångers Ekogård i Lövsele. På Bergsåkersgården säljer Regina och Oskar Berg lammkött, ullplädar och fårskinn. På Kräkångers Ekogård odlar Margareta och Stefan Olofsson ekologiska grönsaker.
– Vi är som en enda stor familj här på gården och det engagerar många människor som hjälper till. Det är en härlig dag och vi får bara positiva reaktioner. Folk är glada och tycker det är jättekul att få se miljön vi jobbar i, säger Regina i pressmeddelandet.