Anketorp och Kvackande dalen – snart är Kalle i schtaan

Snart andländer Kalle Anka till Skellefteå, för att äventyra i Guldstaden. I både Sverige, Norge och Danmark kommer Skellefteå att sättas på kartan – fast i en ankifierad version.

Kalle Anka och hans vänner ska på äventyr i Skellefteå.

Kalle Anka och hans vänner ska på äventyr i Skellefteå.

Foto: Egmont (Pressbild)

Skellefteå2023-09-21 17:00

Det blir Skelleftebesök för Kalle Anka i tidningsnummer 43-44. Kalle har nämligen fått ett nytt jobb som leder vägarna till Norr. 

– I Kalles nya jobb reser han runt och fotografer byggnader, och vill då såklart komma till Skellefteå för det finns så mycket fin arkitektur där. Men när han är i Guldstaden så händer det lite mystiska saker som gör att det blir ett spännande äventyr, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare för Kalle Anka-tidningen. 

Så här långt norrut i Sverige har Kalle aldrig varit innan. Tidigare gjordes en parallell serie i samband med flytten av Kiruna, då man i Kalles värld flyttade Ankeborg. Men i den upplagan besökte Kalle aldrig Kiruna. Ännu finns inga bestämde planer på att Kalle ska resa mer norrut inom någon snar framtid. 

– Vi kommer även dela ut en stadskarta där vi ankifierar stadsdelarna i Skellefteå. Anderstorp blir Anketorp, Morön blir Farmorön och Sjungande dalen blir Kvackande dalen. Den kommer finnas tillgänglig i vissa butiker runt om i stan, men är inte en del av själva numret, fortsätter Anna Bergström. 

I slutet av oktober, närmare bestämt från den 24, kommer numret börja säljas i butik. Den kommer även att finnas tillgänglig i både Norge och Danmark, där den då översätts till respektive länders språk. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!