Han startade Allstar 2010, och restaurangen har haft ett par olika ägare de senaste åren. I mars förra året valde han att väcka restaurangen till liv igen efter att den hade varit stängd en tid.
– Jag sålde Allstar eftersom jag tänkte lugna ner mig, men efter fyra år har suget kommit tillbaka. Det är rätt koncept, det ska fungera. Nu gör vi en nystart, sa William Wu till Norran då.
Men den blev inte lönsam, och lokalen har varit stängd sedan i maj i år. Nu bekräftar Allstar att restaurangen har upphört.
– Det stämmer att Allstar inte finns kvar i Skellefteå. Den konstellation som är där nu vill testa någonting annat. Det får man ha respekt för, men det är givetvis tråkigt, säger Mikael Johansson, driftchef för Allstar Franchise.
Renoverar lokalen
William Wu, som även driver Tatung och Pub Old Williams, vill inte helt och hållet stänga dörrarna för att Allstar återuppstår, men säger att det mest troligen blir någonting nytt i lokalen.
– Vi håller på att renovera just nu, vi river och målar. Vi letar efter koncept, men ingenting är helt bestämt ännu, säger han.
Han tror att det är klart vad det blir för sorts verksamhet senare i höst.
– Jag kan inte svara på vad just nu, men det är någonting på gång. Vi kommer att börja så småningom.
Vad var det som gjorde att Allstar inte längre fungerade som koncept?
– Jag tror att sport inte är lika populärt längre. Folk går inte ut för att titta på det lika ofta, kanalerna visas ju hemma överallt. Det är inte som det var förut, säger William Wu.
Kan återvända
Mikael Johansson tror däremot att Allstar återvänder till stan framöver.
– Vi vill tillbaka. Det blir troligen inte där vi har varit, utan vi kommer att leta efter något nytt. Vi tror på en framtid i Skellefteå.
Han menar att Allstar har fungerat bra i Skellefteå under många år, och även kan göra det i framtiden.
– Vi letar lokaler och franchisetagare. Jag är säker på att det skulle funka med rätt killar eller tjejer bakom spakarna.
Restaurangkonceptet har förnyats i Luleå, vilket han tror kan exporteras till fler ställen.
– Det är framförallt maten som har vi har snäppat upp med fler rätter som görs på plats. Det tror jag skulle tas emot väl i Skellefteå, säger Mikael Johansson.