För en månad sedan öppnade Markus Lindahl och Totte Aspevind dörrarna till Café på bits nya lokaler. Ett nästan 400 kvadratmeter stort spelpalats med allt från arkadspel och nostalgiska retrospel, till de senaste plattformarna som Switch och Playstation 5.
Den stora nyheten med lokalbytet är att Café på bit nu för första gången har ett riktigt kök, och därtill rättigheter och tillstånd att servera alkohol.
Med alkoholtillståndet har man lockat en helt ny målgrupp och blivit ett ställe dit folk kommer på kvällarna för att ta en öl och spela tillsammans.
– Tidigare har det dött av på kvällen, men nu fylls den tiden upp av vuxna. Vi byter både målgrupp och koncept från dagen då det är mycket kids som springer runt, till på kvällen då det kommer in folk som dricker öl och spelar flipper, säger Markus Lindahl.
En annan nyhet är att besökare inte längre hyr ett specifikt spel eller en plats, utan har möjlighet att gå runt i lokalerna och testa på flera olika spel under en viss tid. Det leder till att många yngre kan testa gamla retrospel som de kanske annars inte hade valt själva.
– De blir utbildade i vad spel var förut, säger Totte Aspevind.
Renoveringen av den tidigare kontorslokalen tog ungefär en månad. Den nya lokalen har en restaurangdel, en cafédel och butik, ett rum för arkadspel som flipper och dansmatta, samt flera mindre rum där det går att spela antingen brädspel eller tv- och datorspel.
– Vi är otroligt nöjda med renoveringen. Det blev helt klart över förväntan, säger Markus Lindahl.
Trots att den nya lokalen är större än den gamla, känns den nästan redan för liten.
– Nu har vi upptäckt att vi har för få sittplatser. Vi måste tänka om och kasta ut saker för att få mer sittplatser, för folk får inte plats, säger Markus Lindahl.
Vad beror ökningen av besökare på?
– En mängd faktorer, men nu har vi ett helt nytt koncept. Tidigare hade vi inte riktig mat, utan då har folk ätit någon annanstans och sedan kommit till oss för att spela. Nu kommer de till oss, äter och fikar. Vi håller kvar folk längre och lockar en bredare målgrupp, säger Totte Aspevind.
– Ja, det är främst maten och alkoholen som lett till den stora explosionen nu, fyller Markus Lindahl i.