Åke väljer nya lösningar på flyget

Handlaren Åke Persson, Skellefteå, blir ny arrendator av flygplatsrestaurangen på Skellefteå Airport från den 1 maj. Han siktar på att unikt koncept. ”Bland annat ska det bli möjligt att beställa mat på nätet och ha den stående här då man återvänder till Skellefteå efter en resa.”, berättar han.

Handlaren Åke Persson, Skellefteå, tar via ett nytt bolag över Skellefteå Airports restaurang den 1 maj. Han tänker utveckla och bredda konceptet där utifrån resenärernas behov.

Handlaren Åke Persson, Skellefteå, tar via ett nytt bolag över Skellefteå Airports restaurang den 1 maj. Han tänker utveckla och bredda konceptet där utifrån resenärernas behov.

Foto: Lars Andersson

Skellefteå2018-03-26 15:52
undefined
Handlaren Åke Persson, Skellefteå, tar via ett nytt bolag över Skellefteå Airports restaurang den 1 maj. Han tänker utveckla och bredda konceptet där utifrån resenärernas behov.

Det nya konceptet kommer att drivas i bolaget Flygrestaurangen i Skellefteå AB, som har skrivit samarbetsavtal med Skellefteå Airport vad gäller restaurang- och matutbudet.

Norran berättade i slutet av oktober 2017 att Skellefteå Airport sökte en ny entreprenör. Sedan månadsskiftet oktober/november 2017 har flygplatsen inte haft en fast entreprenör.

Flygplatsutveckling

Ni är det klart att Åke Persson, handlare vid Ica Maxi i Skellefteå, tar över verksamheten via det nya bolaget.

– Jag ser en möjlighet att utveckla såväl matutbud som service på flygplatsen. Vi ser möjlighet att erbjuda resenärer och närboende ett nytt koncept här. Det är roligt att vi kan vara med då flygplatsen växer.

” Jag ser en möjlighet att utveckla såväl matutbud som service på flygplatsen. Vi ser möjlighet att erbjuda resenärer och närboende ett nytt koncept här.”

Grunden på platsen är som tidigare restaurangen. Till den kommer Persson att koppla en mindre butik, som blir en service till passagerare och till närområdet med byar som Falmarksforsen, Falmark, Sjöbotten och Långviken som upptagningsområde. Butiken ska erbjuda färskt bröd via Maxis bageri.

undefined
Flygplatschefen Robert Lindberg och handlaren Åke Persson, som inom kort tar över restaurangen, diskuterar redan nu hur flygplatsen kan utvecklas vidare.

Butiken kommer också ha online leverans av mat.

– Vi ser en möjlighet att erbjuda resenären något vi inte har sett någon annanstans. Det blir möjligt att sitta på Mallorca och handla via nätet. Sedan kan man hämta ut kassarna då man landat på hemmaplan i Skellefteå. Det minskar stress och ökar tillgänglighet, säger Åke Persson.

Som Norran berättade i förra veckan finns också en förprojektering av en ny terminal. Flygplatschefen Robert Lindberg tycker att det är bra att ha den nya restaurangentreprenören på plats inför det arbetet.

Tid bristvara

– Tid är en bristvara för många. Då är det bra om vi kan erbjuda något i samband med resandeprocessen som kan underlätta livspusslet för att kunna få en bättre balans, säger Robert Lindberg.

Saker som till exempel kommer att diskuteras mellan parterna är en loungemiljö, möjligheten att äta efter incheckning och försäljning av lokalproducerad mat, dryck och produkter.

I dag arbetar ungefär 70 personer på Skellefteå flygplats. Åke Persson räknar med att den nya satsningen på restaurang och butikstjänster ska ge mellan fem och tio arbetstillfällen, fullt utbyggt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!