När vi besöker lokalen är fönsterna fortfarande täckta, men text hintar om vad som är på gång. Inne i restaurangen är bord uppdukade med vinglas, och på en bänk i köket ligger mjöl.
Abbas Azemi berättar att de haft lokalen sedan drygt ett år tillbaka, och tankarna på ett ställe som Don & Dolores har funnits innan dess.
– Men det har varit total renovering. Egentligen skulle vi öppnat i maj men det blev inte så utan det drog ut på tiden. Nu är den klar, till slut, säger han om lokalen.
– Om man jämför med tidigare så är det dag och natt. Allt är helt ändrat och ombyggt.
Toaletterna är flyttade och väggar har tagits bort, nämner han som några exempel.
– Det är därför det tagit ett år. De har inte kommit hit och bara tapetserat. De har tagit bort golvet, taket, väggar. De tog bort allt och så gjorde vi helt nytt, säger Abbas Azemi.
Restaurangens koncept är en fusion mellan de svenska och italienska köken. Skaldjur, chark, pasta, antipasti – och framförallt pizza ska serveras. Abbas förhoppning är att det ska bli en mötesplats.
– Jag tänker att vi har något för alla på menyn och drinklistan. Man behöver inte komma och bara käka, man kanske vill ta en drink eller öl. Det ska vara öppet för alla, säger han.
Tidigare har restaurangen och pizzerian Valentino huserat i lokalen i cirka tio år, men den stängde för drygt två år sedan. Att Abbas Azemi och hans restaurang fått flytta in är han tacksam för.
– Jag kommer resten av mitt liv vara tacksam över att jag fick chansen att ha en lokal och bygga den som jag ville. Det var min dröm, att ha ett eget koncept som är mitt.
Abbas Azemi drev Don Vito på Sunnanå mellan 2017 och maj 2023. Han fick då stänga restaurangen när lokalen skulle säljas och senare rivas.
– Känslan var tomhet när jag lämnade. Det var jobbigt med tanke på att jag verkligen fick det att snurra ordentligt på slutet. Det blev en kalldusch för mig, säger han och fortsätter:
– Jag visste en tid innan att jag skulle flytta, men när man lämnar och stänger... När man plockar grejer var det inte så roligt, men jag hade inget val och bet ihop.
Samtidigt säger han att det var självklart att fortsätta inom restaurangbranschen.
– Det här har varit min dröm. Jag drivs av att driva mitt eget. Jag har haft många idéer och tankar fram och tillbaka, det är det som gör att jag innerst inne blir tårögd av glädje att jag fått till det här som varit min dröm.
– Alla motgångar har sina spår, men sedan måste man tänka positivt. Det kommer lösa sig om man verkligen kämpar för det.