Tre lärare i Skellefteå kommun nominerade av elever

Lärare från Byskeskolan och Sörböleskolan är nominerade till Lärargalan.
Lärare från Byskeskolan och Sörböleskolan är nominerade till Lärargalan.

Fler än 12 000 lärare i Sverige har nominerats till Lärargalan – och fem av dem kommer att vinna priser. I Skellefteå har tre lärare nominerats av sina elever.

Skellefteå kommun 15 november 2020 10:13

Här är de nominerade lärarna med elevernas motiveringar: 

Rebecca Bernt, Byskeskolan

”Vi har under många år fått byta lärare, efter korta perioder. De har kommit och gått men min favorit har alltid bestått. Hon får mig att vilja kämpa inför framtiden och motiverar mig. Hon får alla att se det fina i sig själv och vill att vi ska göra det bästa utifrån våra egna förutsättningar. Hon undrar alltid om hon är bra nog, efter som hon är ny som lärare och svaret är ja hon är perfekt. Jag vill uppmärksamma min underbara lärare, vi älskar dig Rebecca!” /Dina 8b"eare"

Idha Karlsson, Sörböleskolan

”Idha är en underbar lärare som får en att skratta när uppgifter eller annat känns svårt. Jag tycker att Idha Karlsson borde vinna priset som årets lärare i integration för att hon gör verkligen allt hon kan för att hjälpa våran svåra klass”

Christine Petterson, Sörböleskolan

”Jag tycker att min modersmålslärare ska vinna för att hon bryr sig och är stolt över sina elever på ett sätt som får en att känna sig sedd. Mitt ena modersmål som jag aldrig studerat är Swahili och jag skulle börja studera Finska, men av en slump hamnade jag hos Christine. Det känns som ödet och som bland det bästa som kunde ha hänt. På två terminer har jag lärt mig mer än jag någonsin trodde och på köpet en lärare med stort hjärta och som stöttar mig i allt!”

– Eleverna betonar i årets nomineringar särskilt den personliga relationen till sina lärare. Det stämmer också väl med forskningen som visar att krissituationer gör att eleverna extra mycket värderar den personliga kontakten, säger Beata Kull, initiativtagare Lärargalan, i ett pressmeddelande.

Lärargalan sänds på SVT2 den 22 november klockan 20.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa