Vattenläcka på stort område i centrala Skellefteå

Skellefteå kommun meddelar att en vattenläcka uppstått och att kommunen tvingas stänga av vattnet på ett större område – läckan kommer att åtgärdas på måndag, den 15 mars.

Ett vattensläp kommer att ställas ut där berörda personer kan hämta vatten.

Ett vattensläp kommer att ställas ut där berörda personer kan hämta vatten.

Foto: Tony Gutierrez

Skellefteå kommun2021-03-12 14:19

Vattenläckan har uppstått på Långgatan vid Medlefors och Skellefteå kommun kommer att till en början stänga av vattnet på ett större område för att sedan, om allt går som det ska, minimera det till adresserna Långgatan 3-7 samt 4-8.

Vidare skriver kommunen att ett vattensläp kommer ställas ut i närheten av fastigheterna som berörs av läckan där boende kan hämta vatten med egna kärl. Läckan kommer sedan att åtgärdas kommande måndag vilket betyder att boende kommer vara utan vatten i bostäderna under hela helgen. 

Uppdatering 15.34

En ny vattenläcka har uppstått väst på stan. Denna gång på Timotejvägen, Mobacken. Samtliga berörda hushåll har vatten i nuläget och vattnet kommer att stå på rinn över helgen. Kommunen planerar att laga läckan på tisdag och under arbetet kommer cirka tio hushåll bli utan vatten. Ett vattensläp kommer att ställas ut där berörda personer kan hämta vatten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!