Gratis parkering i Skellefteå på lördagar

För att försöka främja handeln och restauranger samverkar flera aktörer i Skellefteå. De erbjuder gratis lördagsparkering.

Ett av Skellefteås parkeringshus som erbjuder fri parkering lördagar i sommar.

Ett av Skellefteås parkeringshus som erbjuder fri parkering lördagar i sommar.

Foto: Arkivbild: Pär Lindström

Skellefteå kommun2020-06-26 11:00

Fastighetsägare och Aimo park hakar på Skellefteå kommuns beslut att erbjuda fri parkering i Skellefteå centrum på lördagar under juli och augusti. Satsningen är ett samarbete mellan Diös, Lanwik, Nordvstor, Skebo, Aimo Park, Skellefteå kommun och Visit Skellefteå, skriver man i ett pressmeddelande. 

– Det är fortfarande ett besvärligt läge för många butiker och restauranger på grund av coronaviruset. Vi tycker det var ett bra initiativ att vi gemensamt försöker stimulera handeln och restauranger genom att erbjuda fri parkering på lördagar. Nu hoppas vi att besökare passar på att åka in till stan på lördagar för att ta del av det breda utbud som finns här, säger Anna Ersson, Kund & marknadschef Skebo och Skellefteå Industrihus, i pressmeddelandet och Maria Fjellström, som är affärschef på Diös fastigheter tillägger: 

– Vi hoppas att initiativet ska underlätta för de aktörer som är verksamma i centrala Skellefteå och att det ska resultera i fler besökare till stadskärnan. 

I pressmeddelandet står också att de parkeringar som kommer att vara avgiftsfria är: 

Citykompaniets parkering. 

Parkeringen på taket på Vintergatan.

Parkeringshuset renen vid E4.

Skellefteå kommuns parkeringshus Brinken, Ekorren och Pantern. 

– Det känns bra att vi tillsammans kan erbjuda våra kunder och besökare denna möjlighet i sommar och vi hoppas givetvis att det kommer vara uppskattat, säger Julia Åshjelm, Centrumledare hos Nordvestor fastigheter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!