Ägaren till en sommarstuga fick bygglov i oktober 2008, men hörde av sig året efter och ville placera den glasade verandan på en annan sida av huset.
Ändrat bygglov gavs därför 2009, men vad som inte uppmärksammades var att en del av verandan då hamnade utanför tomten.
Marken såldes sedermera, och det är nya markägaren som kräver ersättning från sommarstugeägaren.
Markägaren vill ha 650 000 kronor som ersättning för markintrånget.
Sommarstugeägaren har i sin tur via sitt juridiska ombud vänt sig till kommunen och vill ha skadestånd. Pengarna ska sedan användas för att nå en förlikning. Det anses att kommunen var vårdslös när man gav bygglovet utan att uppmärksamma att det hamnade utanför tomtgräns.
Frågan var uppe i senaste mötet i bygg- och miljönämnden. Politikerna svarar att det är beklagligt att tvisten har uppstått och de förstår sommarstugeägarens utsatthet.
Kommunen har tidigare erkänt att bygglovet var bristfälligt utfört då den förre ägaren inte kontaktades i samband med bygglovet 2009. Hade det gjorts hade sommarstugeägaren antingen kunnat avstå från placeringen eller fått ett intyg om att den tilläts.
Därför gavs ett förnyat bygglov 2019, som följde regelverket.
Men nämnden tar inte på sig ansvaret för att bygglovet gäller på en annan persons mark. Den som söker bygglov och utför bygget är ansvarig för att man har rådighet över marken, anses det.
Svaret skickas till kommunens försäkringsbolag som ska avgöra skadeståndsfrågan.