Det fanns flera punkter som lyftes på mötet, dels internt på hur de ska agera själva och hur de har informerat kunderna, enligt affärsområdeschef Ulf Hedqvist.
– Vi ska förhandla med oljeleverantörerna – kan vi gemensamt göra något för att säkra upp att vi får leveranser även vid extremkyla.
De tog även upp frågan om att lagra olja lokalt i Skellefteområdet.
– Vi tog faktiskt upp frågan och vi har en gång i tiden på 80-talet haft en cistern ute i Näsudden, men den såldes i början av 90-talet till något oljebolag.
– Men vi förbrukar så otroligt lite olja över året ändå, säger han och fortsätter:
– Vi kom fram till att den bästa lagerhållningen sköter våra leverantörer.
Trots att de inte fick igång bilarna och det var även problem på själva anläggningarna?
– Jajamän, den frågan vill vi ta med våra leverantörer. Går det göra något där för att undvika de här problemen i framtiden.
Större oljelager på plats här känns inte som rätt väg att gå och det är inte optimalt, fortsätter han.
– Det är inte optimalt att lagra mer olja på plats och sedan har vi en ambition om att minska fossiloljeanvändningen och övergå till andra – biobränslen eller biooljor – så vi är inne i en tid när vi ska fasa ut den fossila oljan.
Det kan ta tid – hur tänker ni ifall det kommer fler sådana här köldknäppar de närmsta åren?
– Dels måste vi titta över om vi behöver fler reservanläggningar, fler spetsanläggningar. Vi har ju ett beslut om en biobränslepanna där vi måste ta en diskussion om bygget måste sättas igång omedelbart. Just nu ligger den inte i startläget nu men vi får skynda på den.
Han säger att han jobbat där i över 35 år och att förra veckan var en av de värre veckorna han upplevt.
– Vi hade problem i Skelleftehamn och Ursviken men det är ett eget fjärrvärmenät så det var bekymmersamt för oss och för våra kunder naturligtvis, säger han.
– Enligt uppgift ska alla kunder ha värme i dag.
Elin Ala, kommunikatör på Skellefteå Kraft, uppger att det eldades 293 kubikmeter olja mellan 1 till 7 januari.
– För att förstå vilka extrema dagar det var så kan man jämföra med helåret 2023, då Skellefteå Kraft nyttjade totalt 334 kubikmeter i Skelleftenätet, säger hon.
334 kubikmeter motsvarade 0,6 procent av den totala bränslemixen – resterande är biobränslen och några procent torv.
Under förra veckan hade de effekttoppar upp mot ungefär 170 megawatt och på tisdagen går det ungefär 40 megawatt, enligt Robert Widz, avdelningschef för drift och värme på Skellefteå Kraft.
– Så en sjättedel av den produktion som vi gjorde under den kalla perioden gör vi i dag så det är ganska stor skillnad, säger han.
Och hur känns det att det är mildare grader nu?
– Det blir halkigt ute, men kylan kommer väl igen på onsdag eftermiddag.
Då får ni ta nya tag?
– Jajamän.