Årets idrottsstipendiat drömmer om OS

Släggkastaren Mattias Lindberg, Skellefteå AIK Friidrott, blir årets idrottsstipendiat: ”Jättekul och det känns fantastiskt”, säger han.

Mattias Lindberg, Skellefteå AIK friidrott är Årets idrottsstipendiat.

Mattias Lindberg, Skellefteå AIK friidrott är Årets idrottsstipendiat.

Foto: Anton Edman

SKELLEFTEÅ 2018-11-07 14:13
undefined
Mattias Lindberg, Skellefteå AIK friidrott är Årets idrottsstipendiat.

– Ett sådan här pris betyder jättemycket för mig. Jag får en uppskattning för det jag gör, tillägger han.

Mattias Lindberg har tävlat i friidrottsgrenen slägga i 15 år. Tidigare i år tog han sitt första SM-guld i Eskilstuna med ett kast som mätte 68.20. Han bor numera i Umeå, men har valt att vara hemmaklubben trogen.

- Det är jätteroligt att kunna tillhöra hemmaklubben och det betyder också att jag kan visa att man inte behöver tillhöra de stora klubbarna för att vara med i eliten, säger han.

Hoppas locka fler unga

Under uppväxten och tonåren höll han på med olika typer av idrott och han säger att han upptäckte grenen slägga som 14-åring, men inte förrän ett par år senare började han specialisera sig på just den grenen.

– När jag testade slägga för första gången så tyckte jag att det var så kul. Till exempel att man kunde utveckla tekniken och att det betydde att jag kastade längre. Det var tjusningen, säger han och fortsätter:

– Om jag med det här priset kan locka fler ungdomar att testa slägga så vore det fantastiskt.

Mattias mål är att kasta över 70 meter och han känner själv att det inte är långt borta. Hans längsta kast förra året mätte 69,92 – åtta centimeter från målet.

Din största dröm som idrottare, vilken är den?

– OS, så har det varit länge. Jag tycker att OS är det häftigaste som man kan vara med om.

Motiveringen:

”Mattias har under flera år varit Skellefteås främsta friidrottare. Trots att han sedan flera år bor på annan ort har han varit hemmaklubben trogen. Han ställer upp på merparten av klubbens egna tävlingar. Mattias är ett föredöme för yngre friidrottare och i synnerhet kastare.”

Det är fritidsnämnden, Skellefteå kommun, som utser pristagarna och sedan 1968 har 22 kvinnor och 31 män fått priset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!