”Han återkommer inte till oss”

En vecka har gått sedan Skebo rev upp hyreskontraktet med restaurang Taj Mahal i centrala Skellefteå. Vd Åsa Andersson berättar att de försöker få ett snabbt slut på relationen, men det ska inte vara helt enkelt: ”Vi söker restaurangens ägare med ljus och lykta.”

2 oktober 2018 07:30

Enligt överenskommelsen fick lokalen endast användas för restaurangändamål, men istället har det förekommit naken striptease och erbjudanden om ”mysiga stunder” mot betalning på källarvåningen. Bostadsbolaget sade upp hyresavtalet med Taj Mahal direkt efter Norrans avslöjande.

Åsa Andersson berättar att de ihärdigt försöker ordna ett möte med ägaren.

– Vi har lämnat meddelanden och även varit förbi där, men han återkommer inte till oss. Parallellt så utreder vi vilka juridiska möjligheter vi har att agera.

Skebos ambition är att avsluta allt samarbete så snart som möjligt, därav envisheten. Då alternativet är en rättslig process hoppas de kunna skynda på det hela genom öppen dialog.

– Det bästa vore om vi kunde träffa ägaren och komma överens om ett avslut.

Skelleftepolisens arbete

Efter förra helgens samlade insats mot restaurangen upprättades två anmälningar.

– Vi upptäcker brott mot alkohollagen och ordningslagen, enligt vår bedömning. Sedan får vi se om åklagaren gör samma bedömning, säger Christoffer Morén vid Skelleftepolisen.

På måndagsförmiddagen hade ännu ingen åklagare utsetts.

Restaurangens utökade klubbverksamhet borde ha föranmälts, därav det misstänkta brottet mot ordningslagen. Christoffer Morén berättar att det eventuellt kan resultera i en företagsbot.

– De måste inte ha ett danstillstånd, däremot bedömer jag att verksamheten är anmälningspliktig.

Angående kvinnorna som har en roll i verksamheten på nedervåningen, har det framkommit någonting där som du kan berätta om?

– I nuläget har vi inte sett någonting som skulle antyda på fler brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Nilsson

Ämnen du kan följa