Sätter färg på festivalen

Under fredagen kickstartades Trästockfestivalen igång. Men gratisfestivalen handlar inte bara om musik på natursköna Nordanå. ”Det blir som en slags terapi”, tycker konstnären Winona Robertsson.

20 juli 2019 09:00

Det omåttligt populära evenemanget handlar däremot inte bara om de olika musikakterna längre, utan även om andra former av kreativa uttryck. Och i år hade konstnärerna blivit uppgraderade till Hallen på Nordanå.

Förutom målningar kan besökare bland annat ta del av trästocks egna filmfestival workshops, musik och estradpoesi. Kort och gott har man skapat en plats för alla möjliga sorters kreativa uttryck.

Arrangörerna Julia Lidman och Rachel Wu ser ut att trivas i sin nya lokal.

– Vi vill ge en plats för lokala och regionala kreatörer att ställa ut på. För när man börjar gräva i det märker man att konsten i stan är jättestor. Det finns hur många som helst, säger Julia och får medhåll från Rachel.

– Konsten är superviktig. Det är en spegel av vårt samhälle, understryker arrangörerna.

Debuterande utställaren och konstnären Winona Robertsson från Skellefteå var en av alla duktiga på plats. För hennes del handlar konsten om att få ned sina känslor på canvasduken.

– Jag har alltid tyckt om konst ända sedan jag var liten. Det blir som en slags terapi. När jag målade så mådde jag bra och då försvann liksom alla tankar, menar den abstrakta konstnären och fortsätter:

– Den betyder väldigt mycket för mig. Jag kan ibland ha svårt att uttrycka mig i ord och behöver helt enkelt konsten för att kunna må bra. Att bara kunna stå och måla i några dagar och sen känna att det faktiskt blev något bra. Det vill jag att folk ska se. Att det finns känslor bakom det abstrakta, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christian Mård

Ämnen du kan följa