new tt.TTWidget({
WhereToAddWidget: 'tt-timeline-892d9708-9371-4611-a27d-d218488a1698',
type: 'timeline',
ID: '892d9708-9371-4611-a27d-d218488a1698',
clientID: 'tt.se'
});
Först ut är support och lokaler själva, alltså de som ansvarar för alla kommunens lokaler.
När de minskar sina lokaler skapas nya ytor och dit ska gymnasiekontoret flytta. De hade tidigare kontor på Campus.
Vem tar Strömsör?
Vad som blir nästa steg funderar nu Lars Hedqvist vidare på.
Avgörande är vilken förvaltning som ska flytta till det nya kontorshuset intill E4 på Strömsör. Där har kommunen planerat att hyra lokaler för 225 personer.
Läs också: Här berättar vi om hela byggprojektet på Strömsör.
Det har varit tal om Samhällsbyggnad, en förvaltning som bildades för två år sedan efter en sammanslagning av tekniska konkoret och bygg- och miljökontoret.
Deras tjänstemän finns i dag i det kommunalt ägda Oden (f d Tekniska kontoret) i korsningen Skeppargatan/Kanalgatan samt i det sålda huset Hjorten vid Trädgårdsgatan/gågatan.
– Det lutar nog åt att de får ta Strömsör. De bygger ju upp något nytt och då passar det bäst att de får ta helt nybyggda lokaler, säger Lars Hedqvist.
Men han betonar att inga beslut är tagna.
Läs också: Kan inte tjänstemännen flytta till Hedensbyn? Här svaras på den frågan.
Vad som i övrigt ska ske är att mesta möjliga av de externt hyrda kontoren slopas.
– Både socialkontoret och barn- och grundskolekontoret har hyrda lokaler på flera ställen, till exempel i Polishuset. Tanken är att så många tjänstemännen som möjligt ska flytta hem till sin förvaltning i Stadshuset.
Fritid + Kultur=Sant?
Näst i tur blir att diskutera de två hela förvaltningar som är på annat håll: Fritidskontoret och kulturkontoret. Om alla går att ta till Stadshuset är dock oklart.
– Rent teoretiskt skulle vi rymma dubbelt så många tjänstemän i Stadshuset som i dag, men det bygger på att alla kontor är ombyggda, säger Lars Hedqvist.
– Vad som komplicerar bilden är att det diskuteras en sammanslagning av kultur och fritid, säger fastighetschef Fredrik Nilsson. Då bör de sitta i samma lokaler.
Fritidskontoret hyr på Bäckgatan av Diös till 2019, och troligen förlängs inte avtalet. Kulturkontoret finns i kommunens egna lokaler på Nordanå.
- Vi strävar efter att i första hand fylla våra egna lokaler, så ska de flytta ihop är Nordanå mera passande, säger Fredrik Nilsson.
Kontor i kulturhuset?
Men mycket är oklart i lokalfrågorna eftersom Kulturhuset är på gång. Hur stora ytor som töms i Nordanå och Västerbottensteaterns hus (som är kommunalt ägt) är inte helt bestämt.
– Båda de husen passar bäst för kontor, i första hand våra egna, säger Fredrik Nilsson.
- Eftersom kulturavdelningen är under utredning är det osäkert om deras blivande lokaler. Men det är mer sannolikt att de ska sitta kvar i Nordanå än att de ska till kulturhuset, säger Lars Hedqvist.
Oden blir över
Kvar i slutänden kan då Oden bli, f d Tekniska kontoret.
– Om vi inte behöver det till kontor kan det kanske säljas till Skebo och byggas om till bostäder, säger Fredrik Nilsson. Skebo har ju redan Odenskrapan alldeles intill.
Han tillägger att Odenhuset inte är rivningshotat.
Läs också: Blir det för många kontor i stan? Så säger planeringschefen.