Det visar räddningstjänstens karta över förmågan att rökdyka.
Rökdykning kräver minst fem personer. Det innebär att kallas räddningstjänsten i Fällfors, Jörn eller Bygdsiljum ut så räcker inte manskapet i den ordinarie beredskapen.
För att försöka få in ytterligare personal tillämpas fri inryckning vid vissa larm då även ledig personal som har möjlighet rycker ut.
Men bor man några mil från brandstationen kan det dröja länge innan man få hjälp.
Läs även: Om det brinner: Så lång tid tar det för räddningstjänsten att komma till dig
Allt är inte rökdykning
Räddningstjänsten åker ut på ungefär 100 bränder i byggnader varje år.
– Men det är långt ifrån i alla insatser som kräver rökdykning, säger Mattias Hagelin.
Vissa kriterier måste uppfyllas för att det ska räknas som rökdykning: att de som går in ska ha svårt med rumsuppfattningen och att det ska vara fysiskt krävande.
Släcker med granat
Eftersom det inte alltid finns möjlighet att rökdyka jobbar räddningstjänsten på att bli bättre på utvändig släckning, genom annan utrustning och övning.
– Vi har exempelvis haft lyckade insatser i Bureå och Byske med släckgranater som vi kastar in och som släcker bränder inifrån, säger Mattias Hagelin.
Den som ansvarar för detta är FIP, första insatsperson, ett befäl på orten som åker direkt till branden och bland annat har med sig så kallade släckgranater.
– Det är ett led i att få ned tiderna. Men det är också viktigt när man bor en bit från räddningstjänsten att göra någon slags plan för sig själv så att man får sig ut i tid, säger Mattias Hagelin.
Se även: Det är tillåtet att hoppa från fem meter
Det är långt ifrån i alla insatser som vi gör rökdykningar.