Han slutade på Stadskällaren i december och har sedan dess planerat för hur han vill förändra golfrestaurangen.
– Efter alla år i branschen känns det naturligt att ta ett steg till. Därför valde jag att lämna och starta någonting själv, säger han.
Skellefteå golfklubb fick höra rykten om att han skulle sluta och var klubben på jakt efter en ny krögare då Maltes kök drev golfrestaurangen för sista gången förra säsongen.
– På den vägen är det. Vi har jobbat under hösten och vintern med hur vi ska kunna förbättra stället. Det har sett ganska likadant ut under en längre tid. Jag vill att gästerna ska känna att det är en ny ägare och kock från dag ett.
Vill locka kvällstid
Golfrestaurangen har tidigare profilerat sig primärt som lunchrestaurang. Oliver Lundmark vill locka matgäster även kvällstid.
– Det blir ett helt nytt koncept med ett helt nytt tänk, skulle jag säga. Det mesta blir annorlunda förutom att lunchbuffén blir kvar.
Han vill även nå de som inte spelar golf.
– Andra personer borde också hitta hit, miljön är väldigt fin under sommaren. Jag vill skapa en bättre helhetsupplevelse, och erbjuda lite lättare à la carte-rätter som sallader och vegetariska alternativ. Annars blir det lätt en köttbit, pommes och bea vilket inte känns så kul.
Kan byta namn
Bland annat ska han locka gäster med temakvällar under juli och augusti.
– Till exempel att en lördag slå om menyn helt, kanske ha ett skaldjurstema. Lite mer åt fine dining-hållet med mat och dryck i kombination. Att byta koncept för en kväll.
Ett namnbyte för restaurangen kan bli aktuellt då inte ens golfklubben marknadsför sig som Rönnbäcken längre.
– Sedan investerar Skellefteå golfklubb i en utvändig renovering av restaurangen. De bygger om så att det blir en tydligare uteservering och uppfräschat. Det blir en helt ny yta.
Startat bolag
Han har startat bolaget Lundmark Mat AB tillsammans med sin pappa Mikael Lundmark, som tidigare bland annat har drivit nattklubben och restaurangen Balzac och kafébåten Sigrid.
– Jag har ju egentligen jobbat som kock sedan jag var 15 år. Pappa kastade in mig och brorsan i det direkt. Pappa blir min ”business partner”, vi driver företaget tillsammans.
Tanken är att ha nypremiär för golfrestaurangen i början av maj. Därefter finns ytterligare planer för att ta företaget vidare.
– Steg två i vår affärsplan är att hitta ett året runt-ställe i centrum. Mitt mål är att kunna driva min egen restaurang hela tiden, inte bara fem månader per år. Sedan är det svårt att säga vad som händer i framtiden, men det är förhoppningsvis inte omöjligt att det kommer en systerrestaurang, säger Oliver Lundmark.