Steakhouserestaurangen har nypremiär

Det texasinspirerade steakhouset slår upp portarna efter en tids renovering. I centrum står den nya "Vinterträdgården", restaurangdelen som med ett knapptryck förvandlas till en uteservering.

På onsdagen slår restaurangen upp portarna efter en tids renovering. "Det är det sociala som vi har saknat mest, vi ser verkligen fram emot att folk ska komma hit igen", säger ägarna Niclas Hällgren och Anna Ploysuksai.

På onsdagen slår restaurangen upp portarna efter en tids renovering. "Det är det sociala som vi har saknat mest, vi ser verkligen fram emot att folk ska komma hit igen", säger ägarna Niclas Hällgren och Anna Ploysuksai.

Foto: Tinika Häggström

Renovering & restaurering2024-03-20 05:00

Restaurangen Meat us har varit stängd sedan början på januari. Idag är byggställningarna borta och restaurangen öppnar återigen för allmänheten. Ägarna Niclas Hällgren och Anna Ploysuksai är förväntansfulla.

– Vi har längtat efter att få släppa in gästerna igen, säger Niclas Hällgren.

undefined
Niclas Hällgren har varit krögare i Skellefteå sedan 1997: "Jag är född och uppvuxen på kött och potatis", säger Niclas.
undefined
Niclas Hällgren och Anna Ploysuksai tycker att renoveringen har varit lyckad.
undefined
Tidigare var Niclas och Annas restaurang en del av Texas longhorn franchisen. Men nu sköter de restaurangen i egen regi: "Man har friare tyglar och är mer flexibel", säger Niclas.

Den mest iögonfallande delen av renoveringen har skett på den gamla uteserveringen, som nu byggts in i restaurangen. Men med ett knapptryck kan fönsterna hissas ner och släppa in sommarvindar och gatuliv. 

undefined
Fönstren kan fällas ned och skapar på så vis direkt känslan av att sitta på en uteservering, förklarar ägarna.
undefined
Restaurangen öppnar för allmännheten på onsdagen.

Den har fått namnet "Vinterträdgården" och idén väcktes när de nya husen som byggts runtom restaurangen gjorde att det började blåsa mer längsmed gågatan,

– Då kan man fortfarande ta vara på de dagar som är bra, säger Niclas Hällgren.

På menyn möts ett klassiskt steakhouse med Norrland, det stora ledordet är att inte krångla till det.

– Bra kött, bra pris och bra service, säger Anna Ploysuksai.

undefined
Renoveringen har pågått sedan januari. "Vi satt här och drack kaffe en dag när Niclas började tittade sig omkring och sa 'wow, det här blev ju verkligen skitbra'", säger Anna Ploysuksai med ett skratt.

– Vi vill hålla det enkelt. För oss är smaken avgörande, säger Niclas.

undefined
Det finns ett gammalt skyddsrum beläget under restaurangen. Det var en detalj ägarna upptäckte när de renoverade, och försökte ta till vara på genom att montera dit en digital eldstad.
undefined
undefined
undefined
Lokalerna blev ljusare efter renoveringen, berättar Niclas Hällgren.

Hålla det enkelt är ett tema som även spiller över i restaurangens design. På väggen finns en skylt där det står att det inte finns någon wi fi utan man inbjuds till att prata med de man äter med. Den enda TV skärmen som går hitta är den digitala eldstaden i "Vinterträdgården".

– Det här kan vara ett alternativ där man på ett lättsamt sätt kan umgås och äta tillsammans, säger Niclas.

undefined
Inget wifi finns för gästerna, precis som skylten tyder på. Istället kan gästerna prata med varandra.
undefined
I taket hänger lamporna från köttkrokar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!