Restaurangen Meat us har varit stängd sedan början på januari. Idag är byggställningarna borta och restaurangen öppnar återigen för allmänheten. Ägarna Niclas Hällgren och Anna Ploysuksai är förväntansfulla.
– Vi har längtat efter att få släppa in gästerna igen, säger Niclas Hällgren.
Den mest iögonfallande delen av renoveringen har skett på den gamla uteserveringen, som nu byggts in i restaurangen. Men med ett knapptryck kan fönsterna hissas ner och släppa in sommarvindar och gatuliv.
Den har fått namnet "Vinterträdgården" och idén väcktes när de nya husen som byggts runtom restaurangen gjorde att det började blåsa mer längsmed gågatan,
– Då kan man fortfarande ta vara på de dagar som är bra, säger Niclas Hällgren.
På menyn möts ett klassiskt steakhouse med Norrland, det stora ledordet är att inte krångla till det.
– Bra kött, bra pris och bra service, säger Anna Ploysuksai.
– Vi vill hålla det enkelt. För oss är smaken avgörande, säger Niclas.
Hålla det enkelt är ett tema som även spiller över i restaurangens design. På väggen finns en skylt där det står att det inte finns någon wi fi utan man inbjuds till att prata med de man äter med. Den enda TV skärmen som går hitta är den digitala eldstaden i "Vinterträdgården".
– Det här kan vara ett alternativ där man på ett lättsamt sätt kan umgås och äta tillsammans, säger Niclas.