Polisens hundpatruller söker efter Olle

”Vi betar av område efter område.” Det säger Kalle Alatalo vid Lulepolisen, en av hundförarna som är ute och letar efter 80-årige Olle Forsberg från Rentjärn.

21 augusti 2019 14:30

Sedan i tisdags är två av polisens hundförare ute i skogarna kring Rentjärn och letar efter Olle Forsberg, som försvann från sitt hem i Rentjärn den 3 augusti.

Hur länge sökandet ska pågå är i dagsläget inte bestämt.

– Vi söker så länge som vi tycker att det finns anledning, säger Kalle Alatalo, som i likhet med alla andra engagerade hoppas att gåtan ska få en lösning så snabbt som möjligt:

– Den dagen vi hittar honom har vi facit.

Engagerade bybor

Men det är inte bara polisen som letar efter Olle. Katarina Jonsson är en av många Rentjärnsbor som är ute i skog och mark och som ständigt håller ögonen öppna när hon går den dagliga promenaden.

– Alla gör det. När man är ute blir det som att man omedvetet går och spanar. Jag brukar fara ut på lite olika svängar, säger hon.

Det har varit jättebra sammanhållning trots detta kaos.

Precis som de andra byborna undrar hon vad som har hänt Olle. Vart har han tagit vägen, har han råkat ut för något?

– Det är samtalsämnet varje gång man träffar någon.

Tryckt stämning

Katarina Jonsson beskriver stämningen i byn som tryckt, samtidigt som man försöker hålla uppe hoppet och stötta varandra.

Vad som ändå känns bra mitt i allt det mörka är att så många har slutit upp för att hjälpa till.

Folk har kommit från Malå och Norsjö för att leta, kommunen och skolan har hjälpt till med maten och sammanhållningen i byn har visat sig från sin bästa sida.

– Det har varit jättebra sammanhållning trots detta kaos, säger Katarina Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lennart Enkvist

Ämnen du kan följa