Trots stora sökinsatsen – inga spår efter Elliott

Söndagens stora sökinsats gav inget resultat och 20-årige Elliott från Skellefteå är fortsatt försvunnen. "Det känns som att luften går ur en", säger Missing Peoples insatsledare Martin Persson.

Många dök upp under söndagens sökinsats efter försvunne Elliott, men trots att stora områden avsökts har man inte kunnat finna varken Elliott eller den bil han tros ha färdats i.

Många dök upp under söndagens sökinsats efter försvunne Elliott, men trots att stora områden avsökts har man inte kunnat finna varken Elliott eller den bil han tros ha färdats i.

Foto: Simon Olofsson

Piteå2024-05-13 18:00

Nyheten i korthet

  • 20-åriga Elliott från Skellefteå är trots stora söndagens stora sökinsats fortfarande försvunnen. Söndagens insats utgick från Piteå och sträckte sig ända upp till Haparanda men var trots detta resultatslös.
  • Missing Peoples insatsledare, Martin Persson, uttrycker frustration över att inga spår har hittats, men förklarar att sökandet kommer att fortsätta.
  • Nästa steg i sökandet kommer enligt Martin Persson sannolikt att fokusera på vattendrag.

Över 100 personer slöt under söndagen upp i Piteå för att söka efter försvunne Elliott. Trots att man täckt stora arealer från Piteå till Haparanda blev sökandet fruktlöst och varken Elliott eller den bil han tros ha färdats i kunde lokaliseras.

– De sista bilarna är på väg tillbaka nu men vi har inte hittat någonting. Vi vet fortfarande inte om bilen finns här i Norrbotten. Vi måste beta av område för område. På vissa håll är det fortsatt mycket snö som ställer till det och vissa vägar var för leriga för att köra, säger Martin Persson till PT under söndagskvällen.

undefined
Trots stora sökinsatser sedan försvinnandet i november har inga fynd gjorts som avslöjar vad som hänt försvunne Elliott. "Det känns frustrerande", säger insatsledare Martin Persson.

20-årige Elliott har varit spårlöst försvunnen sedan i slutet på november och trots omfattande sökningar finns fortfarande inte ett enda spår att gå på. Martin Persson uppgav själv innan insatsens början att man såg fram emot ett resultat under söndagen och sticker inte under stolen med att det känns tungt.

– I vanliga fall har vi en så kallad last known position, en plats där vi vet att personen senast blev sedd. I det här fallet vet vi bara att hans mobil slogs av i Jävre. I övrigt vet vi ingenting. Det finns ingen som sett bilen, det finns ingen som sett någonting. Vi har varit i kontakt med vartenda taxibolag och vartenda bussbolag norr om Skellefteå. Vi har ingenting att gå på, säger Martin Persson.

Hur känns det efter en sådan här dag?

– Det känns ganska tungt. Jag går själv alltid in i en sökinsats med 100 procent och det känns ofta som att "nu, i dag så gör vi ett fynd". När det inte sker så går luften ur en. Det känns väldigt frustrerande, men vi ger inte upp. Vi fortsätter leta.

Martin Persson är väldigt nöjd över uppslutningen och vill passa på att tacka alla deltagare.

– 101 människor har deltagit och vi har haft 37 bilar ute på sök. Det är verkligen makalöst. Det är en jättebra uppslutning. Vi är otroligt glada över att så många ville komma, säger han.

undefined
101 personer deltog under söndagens sökinsats som anordnades av Missing People.

Nu väntar nya insatser och Martin Persson säger att man troligtvis kommer att fokusera på vattendrag.

– Det blir en ny sökinsats och då kommer vi troligtvis att söka i vatten. Vi har sökt i vatten tidigare men då har vi varit begränsade av isen. När isen är borta kommer vi istället att börja söka med vår insatsbåt.

Tror ni att det är vid vatten man bör leta?

– Det vet jag inte. Vi har inget att gå på.

undefined
Missing People i Piteå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!