– Vi får in massor med kursmål i ett sånt här projekt och på det här sättet får eleverna verkligen driva det från början till genomförandet och eleverna växer så otroligt mycket på de här två dagarna, säger Malin Forsmark, rektor för Guldstadsgymnasiet.
Guldfestivalen föddes för tre år sedan och i fredags var det dags igen.
Sexåriga Nova Andersson har slagit sig ner på frisörsalongen för att få håret lockat av frisöreleven Sabrina Mahdee. I vanliga fall brukar Nova skapa sina egna frisyrer.
– Jag tränar på att fläta mitt eget hår, säger Nova, som tycker om att besöka festivalen.
– Man får göra så mycket saker. Jag var här förra året också och jag tror att hoppborgen är rolig, men jag testade den inte förra gången.
I experimentverkstaden håller teknikeleven Kristian Skavik Mikkelsen i stationen med det kladdiga slajmet.
– Vi har blandat majsstärkelse med vatten och då får det samma effekt som kvicksand: när man rör massan blir det hårt och sedan blir det hur löst som helst. Det är roligt för alla barnen gillar ju att kleta i slajm, säger Kristian.
Ellen Nyström, 4 år, har just fört ner händerna i den rosa geggan och förklarar hur det känns.
– Nu ska jag knåda den till en boll och när man slutar så smälter den. Det är ganska äckligt ändå.
Känslan som uppstår efter ett besök i spöktunneln är densamma om man ska tro Ellen.
– Det var typ jätteläskigt.
I år kom totalt 1 500 besökare till gratisfestivalen och en som trivdes i myllret var sistaårseleven Oliver Karlsson.
– Jag är väldigt social och gillar att träffa folk och prata med dem. Den här festivalen är unik, det bryter av från skolschemat, ger en variation, är väldigt rolig och man lär sig jättemycket. Det är en festival för barn där vi hjälper barn, säger Oliver och syftar på att pengarna från korv- och fikaförsäljningen skänks till insamlingsstiftelsen Min stora dagsom uppfyller svårt sjuka barns drömmar.
Det är roligt för alla barnen gillar ju att kleta i slajm.