Tillsammans med fyra andra delägare, några även de tidigare hockeyspelare, ska Forsberg och Näslund öppna Strandkaj Kök & Bar som blir Örnsköldsviks första restaurang- och loungebar.
Fredrik Warg, ursprungligen från Boliden och tidigare hockeyspelare är också med i den här satsningen.
– Roligt att det blir verklighet. Det är lite av en dröm faktiskt, eftersom jag och Magnus Gästrin pratat om en restaurang av det här slaget i flera år och nu står vi här. Eftersom vi saknar erfarenhet av restaurangbranschen blir rekryteringen av en restaurangchef en nyckel till framgång och det jobbet pågår från och med i dag, säger Fredrik Warg,
Även Gästrin har också förflutet som ishockeyspelare.
De två övriga delägarna är Ulf Björklund och Håkan Martinell.
Om mindre än ett år blir det invigning. Strandkaj Kök & Bar kommer att inrymmas i ett av två flerfamiljshus som nu är under uppbyggnad i inre hamnen och ha kapacitet för drygt 90 sittande gäster.
Örnsköldsvik har på senare år höjt kvaliteten inom restaurangnäringen. Ägarna bakom den nya satsningen har förhoppningen att den nya restaurangen och loungebaren, i omedelbar närhet till havet, blir ett välkommet tillskott till restaurang- och nöjeslivet i kommunen.
Roland Edlund Affärsliv 24