Numera är han hallchef på Skellefteå Padel. Men det är på isen han har bjudit på de flesta minnena för fansen. Och nu bjuder den matlagningsintresserade Jimmie Eriksson Norrans läsare på nyårsrecept.
– Av hockeyspelare i den här stan är jag nog bäst i köket, säger han och ler.
Men han har en lärjunge.
– Gustaf Lindvall är duktig – men om du skulle frågat honom så skulle han blivit väldigt nervös och det skulle ta väldigt lång tid, säger han och skrattar.
Nu bjuder han er läsare på en relativt lättlagad trerättersmeny till nyårsaftonen.
– Det här är en billigare middag än vad man brukar förknippa med nyår. Men varför ska man alltid fira in det nya året med oxfilé, hummer och löjrom. Även om jag är ett stort fan av löjrom och svensk hummer. Man behöver inte alltid ta de ädlaste delarna. Hellre äter jag en bringa på Bergmarks Gård än en oxfilé från vanliga mataffären. I den här rätten är det tonfisk – men det är inte så mycket.
Han tycker att man kan äta det mesta på nyårsafton. Pizza kan funka.
– Jo, även om det är något man förknippar med nyårsdagen. Men om jag blev bjuden på en bra napolitansk pizza där toppingen spelar mindre roll så skulle jag bli nöjd.
Nu blir det en tydlig touch på japanskt i menyn.
– Jag gillar syran och hettan. Det är fräscht. Den här salladen kan dyka upp till en lasagne också till exempel – den är ganska bred.
Här hittar ni Jimmies meny.
Förrätt
Asiatisk tonfisksallad till 4 personer
3 tomater
3 avocado
100 g plockad sallad
5 msk olivolja
4 msk Yuzu juice (finns på Jacks)
320 g tonfiskfilé
1 msk japansk soja
3 ägg
Furikakekrydda
Salt
Peppar
Så gör du: Koka äggen – man vill ha krämig äggula. Skär tomaterna och avokadon i stora bitar, blanda i plocksalladen. Häll på olivolja, soja och Yuzu Juice. Skär upp tonfiskfilén. Salta och peppra. Antingen steker du den snabbt i stekpannan, cirka tio sekunder på hög värme, eller så tar du en brännare och halstrar tonfisken. Lägg upp salladen och placera äggen och tonfisken på salladsbädden. Strö över Furikakekrydda.
Huvudrätt
Grillade kycklinglårfileer med grillad paprika och furikakesallad till 4 personer
Kycklingen
1 kg kycklinglårfilé
2 spetspaprikor
Salt och peppar
Så gör du: Lägg kycklinglårfilén i ett halster. Salta och peppra båda sidorna. Dela paprikan i två, ta ut kärnorna och lägg i halster. Grilla på grillen.
Glace
1 msk olivolja
10 droppar tabasco
Saften från en lime.
Blanda och pensla på när köttet är klart.
Furikakesallad
3 tomater
3 Avocado
100 g Isbergsallad
2 st lime
Japanska soya
Furikakekrydda
Så gör du: Skär tomaterna och avokadon i stora bitar, strimla isbergssalladen. Riv limeskalen och pressa ned limejuicen i en bunke. Tillsätt sojan och blanda runt med salladen. Strö över furikakekryddan.
Efterrätt
Jimmies egen gräddfilsglass med chokladfondant (4-5 personer)
Gräddfilsglassen
250 gram mjölk
60 gram grädde
200 gram socker
1 gelatinblad
300 gram hängd gräddfil
165 gram Philadelphiaost
Så gör du: Häng gräddfilen i en sil. Koka upp mjölk och socker. Lägg ner de blötlagda gelatinbladen och kyl ner. Mixa ner philadelphiaosten och gräddfilen och frys.
Chokladfondant
180 g mörk choklad
180 g smör
190 g ägg
28 g äggula
139 g florsocker
21 g kakao
94 g vetemjöl
Så gör du: Vispa ägg, gula och florsocker. Smält smör och blanda i chokladen i två omgångar. Tillsätt smör/chokladblandningen i ägg/sockersmeten, tillsätt mjöl och kakao. Sätt ugnen på 200 grader. Häll smeten i en sprits och spritsa i smörade och bröade (med rörsocker) formar. Grädda i sju minuter mitt i ugnen. Fondanten ska vara fast i kanterna och lös i mitten.