– Jag håller absolut med om att läkargruppen här går på knäna. Det har genom åren varit en orimligt hög arbetsbelastning, så är det, säger hon.
Hon menar att hälsocentralens största problem är att ta emot alla patienter som tillhör området. Det är helt enkelt för få anställda specialistläkare i förhållande till antalet listade patienter.
– Vi har i dagsläget specialistläkarbemanning för ungefär en tredjedel av de patienter vi ansvarar för, säger Annika Larsson.
Hon har nu gjort en skrivelse till sina chefer där hon beskriver hur hon ser på patientsäkerheten.
– Jag förutser att det kommer bli svårare att leva upp till patientsäkerheten, så därför har jag lyft den frågan till mina överordnande och chefsläkaren, säger hon.
Anders Östblom är tillförordnad primärvårdschef och han säger att landstinget nu jobbar intensivt för att åtgärda problemen. Han klev in på uppdraget för en vecka sen.
Är situationen ohållbar?
– Jag har stor förståelse för att enskilda medarbetare upplever det så, men jag vill inte sätta den etiketten, säger han.
Han var själv på hälsocentret igår för att möta upp de anställda och få en bild av arbetsmiljön.
– Jag håller med om att det inte är bra. Att läkarna är hårt pressade är inget att sticka under stolen med, säger han.
Nu arbetar man både med att få in fler så kallade stafettläkare, men det förs också en dialog med sjukhusvården för en eventuell avlastning.
– Det är bara att konstatera att det råder en stor läkarbrist och att vi nu måste vi rekrytera hyresläkare i större utsträckning än tidigare, säger han.
Men på hälsocentralen i Morö backe finns ändå en oro.
– Än så länge har inga konkreta lösningar presenterats och inga datum har satts, säger verksamhetschefen Annika Larsson.
Jag förutser att det kommer bli svårare att leva upp till patientsäkerheten, så därför har jag lyft den frågan till mina överordnande.