– Det är hyfsat klart. Allt är skuret, såsen kokar och just nu räknar jag tallrikar, säger kökschefen Henrik Larsson.
Klockan är halv fyra på eftermiddagen och snart, snart är det dags: gästerna kommer i kortege, festklädda ungdomar som tågar in i Verandans lokaler för att avnjuta mat och dryck på årets studentbal. Men vad står det på menyn?
– Det blir Västerbottensostfylld kyckling och pommes Anna med polka- och gulbetor och rödvinssås, säger Henrik Larsson.
Till dessert får de 352 gästerna avnjuta chokladfudge med kolakräm och hallonsorbet.
Menyn är planerad och komponerad av Verandans kökspersonal, med Henrik Larsson i spetsen. Och allt känns välplanerat. 28 personer har beställt specialkost och det har inte varit några problem för Verandans personal. Det handlar om anpassad kost för vegetarianer, veganer och matallergiker.
– Vi är sex personer som jobbar i dag, säger Henrik Larsson och återvänder in i köksregionen för att räkna och putsa tallrikarna.
Det är ordnat kaos, kan man säga. Kvickt och smidigt ilar personal fram och tillbaka. I entrén står hotellchefen Kristofer Lundström och knyter ballonger kring trappräcket.
– Det är trevligt med bal, säger han och försöker få de vajande ballongerna på plats.
En balmeny ska ju vara lite speciellt, men passa många.